Лятото е времето, когато най-често ремонтираме или освежаваме дома си

...
Лятото е времето, когато най-често ремонтираме или освежаваме дома си
Коментари Харесай

Строителни отпадъци от домашни ремонти се приемат в двора на „Дивизията“

Лятото е времето, когато най-често ремонтираме или освежаваме дома си и се постанова да изхвърляме ненужни и тежки строителни материали – плочки, стъкло, бетон и други

От Община Шумен припомнят, че е неразрешено изхвърлянето им в и към контейнерите за смесени битови боклуци и цветните съдове за боклуци от опаковки.

През последните седмици постоянно служащите от общинското дружество по чистотата, както и от компаниите, които извозват отпадъците от разделното събиране, намират наоколо до тъй наречените „ бобри “ или до цветните съдове от вида „ иглу “ огромни и тежки прозоречни стъкла и цели стъклопакети. Оставянето на тези и други строителни боклуци до контейнерите не е позволено. Поставени по този метод, стъклените боклуци могат да бъдат рискови както за хората, които почистват регионите към тях, по този начин и за тези, които ги извозват или минават наоколо, и да станат причина за пострадвания. От администрацията напомнят също, че в контейнерите за битови боклуци е неразрешено да се изхвърлят също мебели, килими, мокети, облекла, бои, лакове, разредители и други рискови и горими боклуци.

Гражданите могат да предават безплатно строителни боклуци от домашни поправки, включително и от промяна на прозоречни стъкла в двора на бившето военно отделение „ Дивизията “ всеки ден от 8.00 до 19.00 часа, в това число събота и неделя. Стъклото би трябвало да бъде отделено от дървената или PVC-дограмата, които се предават разделно. Там са сложени контейнери за събиране на дребни количества в размер до 1 пространствен метър и с изключение на стъкло се предават и инертни материали. Съдовете са предопределени за прилагане единствено от физически лица. По-големи количества боклуци от строително-ремонтни действия на жители или компании се извозват до кариерата в село Златна равнища след позволение за превозване, което се издава от Община Шумен. За да бъде издадено позволение, е належащо да се подаде заявление по пример на гише № 9 на първия етаж в постройката на общината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР