Лятото е периодът, когато се наслаждаваме на слънцето, топлото време

...
Лятото е периодът, когато се наслаждаваме на слънцето, топлото време
Коментари Харесай

5 храни, подходящи за летните месеци

Лятото е интервалът, когато се любуваме на слънцето, топлото време и отпуската. За да запазим здравето си и да се усещаме свежи през тези горещи месеци, е значимо да включим в нашата диета храни, които ще ни обезпечат сила и хидратация през целия ден. В идващите редове ще ви представим пет храни, които са идеални за лятото и ще ви оказват помощ да се чувствате добре и охладени.

Диня

Динята е знак на лятото и е идеална за възобновяване и доставяне с течности. Съставена най-вече от вода, динята оказва помощ за поддържането на добро ниво на хидратация в организма. Тя е богата на витамин А и C, които усъвършенстват имунната система и здравето на кожата. Свежата и сочна любеница е прелестен метод да се охладите и насладите на усета на лятото.

Череши

Черешите са освен извънредно вкусни, само че и богати на антиоксиданти и витамини. Те съдържат доста вода и електролити, което оказва помощ за хидратацията и поддържането на верния баланс на течностите в организма. Черешите също по този начин имат антиинфламаторни свойства и могат да оказват помощ в битката с възпалителни процеси в организма.

Цитрусови плодове

Лятото е време за цитрусови плодове като лимони, портокали и грейпфрути. Тези плодове са богати на витамин C, който усъвършенства имунната система и оказва помощ на организма да се оправи с горещините. Освен това, цитрусовите плодове съдържат и флавоноиди, които имат антиоксидантни свойства и подкрепят здравето на кожата.

Салати с пресни зеленчуци

Горещите месеци са идеално време да се насладите на разнородни салати с пресни зеленчуци. Доматите, краставиците, марулята и спанакът са богати на вода и фибри, което ги прави отличен избор за хидратиране и поддържане на здравословното тегло. Също по този начин, те са ниско калорични и цялостни с витамини и минерали, които подкрепят общото ни здраве.

Замразени плодове и сладолед

През лятото не може да липсват сладоледът и замразените плодове. Замразените боровинки, малини и ягоди са отличен метод да се охладите и да се насладите на сладостен и здравословен десерт. Следните сладоледи могат да бъдат направени от пресни плодове и нискокалорични съставки, което ги прави подобаващи за летните дни.

През летните месеци е от голяма важност да се отдели внимание на храненето и да се избират подобаващи храни, които ще поддържат нашето здраве и положително положение на организма. Динята, черешите, цитрусовите плодове, пресните зеленчуци и замразените плодове са единствено някои от вкусните и потребни варианти, които можем да включим в дневната си диета. Насладете се на лятото и запазете себе си свежи и здрави, като избирате верните храни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР