Лятото е най-подходящият сезон да свикнем да приемаме повече течности.

...
Лятото е най-подходящият сезон да свикнем да приемаме повече течности.
Коментари Харесай

Напитки, които подобряват здравето и забавят стареенето

Лятото е най-подходящият сезон да свикнем да одобряваме повече течности. Затова ви споделяме няколко питиета, които се подготвят елементарно, множеството са налични и могат да покачат тонуса ви и да забавят процесите на стареене.

Кафе

Кафето усъвършенства метаболизма и в умерени дози може да понижи възпаленията в организма. По едно кафе дневно също понижава риска от рак на кожата с 10%.

Смути с кисело мляко и плодове

Ако употребявате банани, ще се възползвате от изгодите на съдържащия се в него пектин, който освобождава организма от токсините. Червените плодове пък с изключение на доста ароматни, са богати на антиоксиданти и на витамин C, които имат мощно противостареещо деяние.

Червено вино

Една чаша дневно (150 мл) за дамите и две за мъжете оказва помощ да понижим риска от развиване на деменция и Алцхаймер. Повече от това количество обаче може да нанесе тежки вреди на организма, намалявайки функционалността на черния дроб и водейки до дехидратация. Така че ключът е в умереността!

Вода

Звучи явно, само че вс еоще доста хора нямат навика да одобряват задоволително вода. А тя съставлява 65% от човешкото тяло, по тази причина приемът й е наложително за естественото действие на всички органи, за изхвърлянето на токсините от организма и за това кожата ни да бъе добре хидратирана от вътрешната страна.

Зелен чай

Съдържащите се в него субстанции спомагат за обновяването на клетките. Хората, които постоянно употребяват зелен и черен чай също понижават риска си от сърдечни болести.

Сок от алено цвекло

В него се дъдържат субстанции, които подтикват оросяването на фронталния лоб на мозъка, с което понижават риска от развиване на деменция в междинна и преклонна възраст. Червеното цвекло е богато и на антиоксиданти, които забавят появяването на бръчки.

Фреш от грейпфрут

Много положително средство за поддържане на пресен и юношески тип на кожата. За да синтезира колаген, организмът ни се нуждае от витамин C, който се съдържа в греупфрута в огромни количества. Затова една чаша прясно изцеден сок на ден е отлична предварителна защита против преждевременните белези на стареенето.

Кокосова вода

Кокосовата вода е богата на минерали и електролити, които са значими за положителния метаболизъм. В нея се съдържа и растителният хормон, наименуван цитокинин, който подтиква обновяването на клетките и има противораково деяние.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР