Лятото е настъпило много отдавна, зависи всеки какво влага в

...
Лятото е настъпило много отдавна, зависи всеки какво влага в
Коментари Харесай

Мрачна прогноза за дните до края на юни, ще има ли лято?

Лятото е настъпило доста от дълго време, зависи всеки какво влага в него. Дамите желаят да е над 30 градуса. Юни е най-бурният месец с доста превалявания. Те не са от тези превалявания като вали та цяла неделя. Те са бързи, къси, интензивни. Това зави климатологът Георги Рачев в ефира на bTV.

“Ренате и Куини “ това са два хубави антициклона с женски имена, тъй като по-дълго време се задържат на картата и повече пари получават сътрудниците, когато поръчат името на обичаната да се види на синоптичната карта, пошегува се климатлогът.

Вече от североизток нахлу малко по-хладен въздух, който ще доближи доникъде на България и през днешния ден в Източната и североизточната част ще превали и прегърми за малко. Това ще продължи през днешния ден, на следващия ден, та в сряда стартира едно възстановяване на времето. До 32-33 градуса в студена София, а в Ямбол, Пловдив и Велико Търново. Там температурите в петък и събота ще стигнат до 35 градуса:, съобщи още той.

Денят към този момент е убийствено дълъг с дълготрайност от 15 часа и 20 минути. След неделя имаме един 4 дневен интервал на лабилизиране на атмосферата и той ще продължи до 22-24 юни ", сподели още проф. Рачев.

Американците чакат за лятото с половин - един градус малко по-ниска от нормалната климатичната норма. Като за Европа и територията на Русия една малко-по топла. Нищо значително не е това.

За юни западната половина на България с повече превалявания от нормата, а юни месец е най-валежният месец за западна България. А по морето - естествени превалявания и малко по-малко от естественото. Лято ще има.



Георги Рачев разтълкува и прогнозата на Accuaweather, съгласно която за България лятото ще е с " жестоки стихии ". Това е прогнозата, съгласно която с 2 думи би трябвало да се характеризира това лято и то различнието от предходното лято ", посочи специалистът.

Юни месец е със слънце заран, следобяд купесто-дъждовни облаци, тук-там области с валежи. Жестоки стихии, споделят се супер клетка, като в Пловдив, където за 1 час падат 60 литра, типично събитие за май и първата половина на юни ", уточни още специалистът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР