Лятото е любим сезон на много от нас, но често

...
Лятото е любим сезон на много от нас, но често
Коментари Харесай

7 хитри начина да се почувстваме по-добре в жегите

Лятото е обичан сезон на доста от нас, само че постоянно то е тестване за някои. Ето какво да заобикаляме, с цел да се усещаме добре даже и в най-голямата горещина.

1. Не оставайте жадни - пригответе си бутилка с вода и я носете на всички места със себе си. Топла, студена, ледена или със стайна температура - няма значение, просто не забравяйте да се хидратирате в жегата. В противоположен случай рискувате да се обезводниш.

2. Не прекалявайте с алкохола - всички обичаме студените коктейли в жегата или просто охлаждането с ледена бира на обяд. Не би трябвало да прекаляваме с количеството обаче. Алкохолът също обезводнява, а рисковете не са за подценяване.

3. Забравете за тежките храни - лятото е сезонът на плодовете и зеленчуците. Тежките гозби могат единствено да ви накарат да се чувствате още по-зле по време на огромната горещина. Наблягайте на леки и охлаждащи храни.

4. Резки температурни промени - евентуално сте забелязали какъв брой зле се чувствате, в случай че излизате на открито, а след това влезете в помещение с климатик. Избягвайте внезапните температурни промени в жегата, тъй като може да ви прилошее от тях, а да не забравяме и за летните настинки. Охлаждайте пространствата с вентилатор, в случай че е допустимо. Така ще избегнете напрежението за организма.

5. Слънчеви бани - всички обичаме летния тен, както и да се печем на слънце. Трябва да заобикаляме слънцето по обед и в ранните следобедни часове. Ако сме на открито, е добре да употребяваме шапка или чадър. Ако сме на басейн, сянката на чадъра няма да навреди най-малко за няколко часа.

6. Не спортувайте по обяд - няма нищо неприятно в спорта когато и да е на годината. Избягвайте интензивния спорт в най-голямата горещина.

7. Не се затваряйте у дома - жегата е рискова, само че това не значи, че би трябвало да прекараме лятото сред четири стени. Няма нищо по-приятно от вечеря на открито с другари, когато към този момент е захладняло.

Източник: Venera.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР