Лятото е динамичен сезон, изпълнен с много емоции и слънце.

...
Лятото е динамичен сезон, изпълнен с много емоции и слънце.
Коментари Харесай

Четири вкусни начина да освежим лицето си през лятото

Лятото е динамичен сезон, изпълнен с доста страсти и слънце. Често обаче кожата на лицето ни страда през топлите месеци, тъй като не е хидратирана задоволително и прекомерно постоянно и дълго е изложена на мощните слънчеви лъчи.

Тук ще предложим четири вкусни маски с мед, които са подобаващи за всевъзможен вид кожа и ще запазят лицето ви свежо и чисто през цялото лято. Единственото нещо, което се изисква е да ги вършиме, колкото се  може по-често.

Тонизираща маска за лицето с мед и портокалов сок

Смесете в купичка две супени лъжици акациев мед с две супени лъжици прясно изцеден сок от портокал. Разбъркате сместа и я поставете на лицето си за 20 минути. След това се измите с авансово квалифициран разтвор от вода и лимонен сок. Тази маска ще тонизира лицето ви и ще го резервира свежо през дългите и горещи летни дни. Подходяща е за всевъзможен вид кожа.

Маска за ободряване на лицето

Тази маска е добре изпитана рецепта. Хубаво смесете и разбъркате две супени лъжици извара, две супени лъжици мед и две супени лъжици прясно изцеден сок от лимон. Трябва да се получи гъста примес. Нанесете пълен пласт върху лицето си и след 30 минути го махнете с хладка вода. Задължително по-късно се обтрийте с лосион и се намажи с хидратиращ крем. Кожата на лицето ви обезпечено ще се освежи и почисти.

Маска за разчистване от зеле

Вземете две огромни зелеви листа и ги разбийте с миксер, тъй че да станат на каша. След това към тази примес прибавете една супена лъжица заквасена сметана, една супена лъжица мед и една супена лъжица зехтин. Нанесете образувалата се каша върху лицето си за 30 минути. След това може да измиете маската с хладка вода. Тази рецепта е извънредно потребна за унищожаване на черни точки от лицето. Освен това има и хидратиращ резултат върху кожата.

Маска за разширени пори

Това е един от най-често срещаните проблеми с кожата на лицето. Премахването на разширените пори изисква старания, а тяхната поява е целогодишна. Тази маска ще ви помогне да се справите с тази неприятна злина даже и при домашни условия. Обелете половин краставица и я разбийте с миксер. Към получилата се каша прибавете една супена лъжица акациев мед и една супена лъжица хума. Трябва да разбърквате до приемане на хомогенна примес. Нанесете маската върху лицето си и я оставете за 20 минути. След това може да я измиете с авансово квалифициран разтвор от хладка вода и лимонен сок. Тази маска обезпечено ще позволи казуса с разширените пори.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР