Лятото дойде - хората извадиха потниците и слънцезащитните кремове, но

...
Лятото дойде - хората извадиха потниците и слънцезащитните кремове, но
Коментари Харесай

5 страхотни начина, по които котките се предпазват от летните жеги

Лятото пристигна - хората извадиха потниците и слънцезащитните кремове, само че по какъв начин ли се оправят нашите пухкави другари с техните дебели кожухчета? Как да не си помислим, че умират от горещина, като си представим какво би ни било на нас, в случай че бяхме по този начин „ облечени “ през лятото... За благополучие вашата котка се оправя сносно с регулацията на телесната температура и пухкавото палто играе значима роля в това.

Ето пет метода, по които котката се охлажда в летните горещини.

1. Съхраняват сила. Може да сте забелязали, че котката ви става по-ленива, когато е горещо. Това е тъй като котките инстинктивно знаят, че съхраняването на сила оказва помощ да се поддържа по-ниска цялостна температура, тъй че да не прегреят. В най-горещото време те се пробват да останат колкото се може по-неподвижни.

2. Търсят хладни повърхности. Забелязали ли сте, че в горещите дни котката ви може да се излегне на плочките в кухнята или в банята? Или на дъното на ваната? Котките инстинкитевно знаят, че могат да понижат телесната си температура като са в контакт с обекти, които са по-хладни.

3. Почистват се повече. Знаете, че въздухът се усеща като по-хладен, когато сте изпотени. Котките не се потят по този начин, както ние, само че ближат козината си повече. Котката се охлажда, когато въздухът се допира до мократа ѝ четина и слюнката се изпарява. Ако ви разреши, може също да прокарате по козината ѝ мокър парцал.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР