Лятото чука на вратите ни и всеки момент ще се

...
Лятото чука на вратите ни и всеки момент ще се
Коментари Харесай

Пълни шепи и чинии с лято

Лятото чука на вратите ни и всеки миг ще се втурне в домовете ни, свежо и изпълнено с завършения. И, несъмнено, ние ще го пуснем, тъй като го чакаме цяла година, дружно с топлината, която носи, фантазиите, които разсънва, и... вкусните ястия, които ние сътворяваме в негова чест.

Няма какво да се лъжем - лятното меню е обичаното меню на множеството хора – то е леко, вкусно и елементарно за подготвяне. След тежките и солидни есенни и зимни ястия, най-накрая идва времето на леките летни вкусотии, които можем да „ забъркаме “ небрежно и да им се любуваме през топлите дни и хладните вечери.

Ако още не можете още да превключите от зимно на лятно слънцестоене в чиниите, незабавно можете да се обърнете за ентусиазъм към новия брой на списание BILLA Кулинариум и неговите неустоими оферти за летни ястия. Само за 0.99 лева с BILLA карта в този брой ще получите хрумвания за цялото семейство – цветни и вкусни.

 BILLA BILLA

Доматената чорба в никакъв случай не е била по-желана и чакана, а в този момент – и бърза за подготвяне. С първите хубави български домати е просто наложително да си приготвите студена доматена чорба или известна още като гаспачо. За нея ви трябват единствено зеленчуци – домати, краставици, няколко скилидки чесън, чушки, лук и магданоз. Обелете доматите и ги пюрирайте с блендер, а останалите зеленчуци нарязвате на ситно и добавяте към доматеното пюре. Подправете със сол, черен пипер и зехтин и готово! Хапнете си я със сирене или няколко филийки топъл самун, мммм..... BILLA Кулинариум ще ви научи и по какъв начин да го приготвяте сами и без квас!

Разбира се, лятото не е пълноценно, в случай че не изядем една свежа салатка, която в този момент можете да извършите от безусловно всичко, което видите на щанда със зеленчуците. Така наречените съществени ястия лятото носят сантиментални имена, като чушки със сирене или доматен сос, боб, тиквички, патладжани. Барбекюто чака цяла година, с цел да може да се разгърне в целия си капацитет през лятото, а към него постоянно може да добавите и няколко печени чушки, гъби и лук, с цел да е цялостно щастието. С BILLA Кулинариум ще научите повече трикове за разпалване на барбекю и по какъв начин да го превърнете в свое персонално лятно кулинарно преживяване.

Лятото може да е топло и да се храним с леки ястия, само че десертът не може да отсъства от менюто ни. Освен обичайните плодове – ягоди и череши, кайсии, праскови, пъпеши и дини, може да си приготвите и нещо по-сладичко, като чийзейк с плодове, плодова салата или домакински сладолед – още веднъж с плодове, или мистериозният Итън Мес, чиято рецепта ще научите от летния брой на BILLA Кулинариум . Освен че ще ви заредят с витамини за цялата година, те са и здравословен и апетитен метод да си набавите захар, даже и да сте на диета. Лятото в действителност е най-удачният сезон за диета!

С BILLA Кулинариум също така ще спестите над 20 лв. от талони за отстъпки за извършване на покупки на избрани артикули в магазините от веригата, а в случай че свалите мобилното приложение BILLA Кулинариум ще получите достъп и до авторските предписания на началник Виктор Ангелов и над 400 изключителни видео предписания! Приложението е налично за Android и iOS .

BILLA Кулинариум е най-тиражираното и продаваното кулинарно издание за неповторим брой към края на 2019 година по данни на Blue Point от февруари 2020 година и може да бъде закупено във всеки магазин от веригата против 0.99 лева с BILLA карта или 1.99 без карта.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР