Лято през тази година не е необичайно за страната ни.

...
Лято през тази година не е необичайно за страната ни.
Коментари Харесай

Климатологът Рачев посочи какво ще се случи от утре след циклона Бруно и защо лятото е излъгало хората

Лято през тази година не е извънредно за страната ни. Още от на следващия ден се чака повишение на температурите. Това разяснява климатологът проф. Георги Рачев.

Той изясни, че от сряда се връща нормалното лятно време, особено за август месец и изясни, че циклонът Бруно не е прекосявал през България. „ Циклонът Бруно мина по адриатическото крайбрежие, провокира наводняване в Подгорица и сега е над южна Гърция. Той на практика не оказа въздействие на времето в България. Единствено основава опция хладният въздух, който обхвана западната половина на България да намали температурите с още 1-2 градуса. Периодът сред 20-25 август постоянно е бил забавен. През това време старите българи са забелязвали изкривяване на лятото “, сподели той пред " Фокус ".

Проф. Георги Рачев сподели още, че хората са останали с усещането, че лятото е студено поради юни и юли месец, а в действителност през юни месец температурите са били с към градус и половина над нормата. Голямото количество преваляванията също не е изкуствен, сподели Рачев и посочи, че през 2014 година лятото също е било дъждовно и е имало доста повече наводнения. Той подсигурява, че няма нищо извънредно и пагубно във времето и по този начин ще бъде и в околните 30-40 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР