Лято е! Юли месец, дневните температури са твърдо над 30

...
Лято е! Юли месец, дневните температури са твърдо над 30
Коментари Харесай

Лятото на техните страхове

Лято е! Юли месец, дневните температури са твърдо над 30 градуса по Целзий. Професионалните протестъри от дълго време са се отдали на див(н)о къмпингуване. Не е време за митинги, с изключение на, в случай че не се стигне до нещо изключително. Нещо, което заплашва финансовата прехрана на хибридната войска на задкулисието.

Миналата седмица депутати от ръководещото болшинство, отпред с ръководителя на Правната комисия Данаил Кирилов, внесоха законопроект за изменение на Закона за правосъдната власт, чиято съществена цел е обезпечаването на спомагателни гаранции за самостоятелност на магистратите. Текстовете бяха признати на първо четене от Комисията по правни въпроси, а тази седмица се чака да бъдат разисквани и от пленарна зала. Прави усещане, че с изключение на ГЕРБ и Обединени патриоти, в поддръжка на текстовете се оповестиха и от опозицията – в лицето на Движение за права и свободи. А от “БСП за България” заявяват, че имат подготвеност да ги поддържат, само че с известни ремонти сред първо и второ четене.

На оформящия се парламентарен консенсус по тематиката, контрастира истеричната реакция, с която препоръчаните промени бяха посрещнати от политическите ГМО-та на олигархията – като “Да(Й), България” и най-много от директно засегнатите кръгове – неправителствени организации и поръчкови медии-бухалки, които съществуват посредством “външно” финансиране.

Цели 19 фондации, институти, сдружения и сходни излязоха с протестна декларация против депутатите, по-рано това направи и една от “грантово” подвластните съсловни организации на магистратите – Съюзът на съдиите в България. Зад тези организации прозират муцуните на Иван Кръстев, Даниел Смилов, Евгений Дайнов, Тома Белев, Николай Стайков и доста други храненици на непознати ползи.

Одиозният някогашен правосъден министър Христо Иванов, провалил се и като номинален ръководител на “Да(Й), България”, пък бе пратен в студиото на поръчковата бТВ, с цел да брани с авансово готови “опорни точки” грантовете за политизираната върхушка на ССБ. Организацията, чието ръковосттво целеустремено сее напрежение измежду магистратите, от години дискредитира неуместните си сътрудници и без причини ругатни сътрудниците си от държавното обвиняване – прокурори и следователи.

Пазят се взаимно – Български хелзински комитет и Съюз на съдиите в България, бухалките на обвинения Иво Прокопиев и Лозан Панов, трансформирал в квартална партийна организация - институцията Върховен касационен съд, БИПИ и “Да(Й), България”, общото сред които надалеч не е единствено Пинокио, както са наричали Христо Иванов неговите чиновници в Министерството на правораздаването.

Каква ще е ориста на поправката в Закон за съдебната власт и дали, за следващ път, депутатите ще се сгънат пред лобисткия и подмолен напън, на който са подложени от седмица насам, не е известно. Факт е, обаче, че предлагането за изменение на Закон за съдебната власт свърши съвършена работа – извади на показ цялостното двуличие на подвластната върхушка на ССБ, която не може да съществува, в случай че не получава “грантове” от мними благодетели. Няма съответен отговор на въпроса – за какво стотици други браншови и съсловни организации могат да съществуват и развиват активност посредством финансиране, което се обезпечава от членски импорт, а единствено върхушката на ССБ не може?

Кой задейства в пазене на тези “независими” магистрати цялата мрежа от поръчкови издания на подсъдимия олигарх Огнян Донев и на обвинения Иво Прокопиев? И Христо Иванов ли диктува дописките на “Клуб Зет”, “Медиапул” и “Капитал” или “опорните точки” на “Да(Й), България” се фабрикуват от медиите-бухалки на олигархията, а след това се спускат и до всевъзможните хибридни проксита – “Правосъдие за всеки”, “Протестна мрежа” и така нататък Кой задейства 19-НПО-та, съвсем без изключение получаващи финансиране от “Америка за България” и “Отворено общество”, с цел да плашат законната законодателна и изпълнителна власт в страната с улични вълнения, в случай че не оставят “грантовете” на “независимите” съдии от една поръчкова върхушка, която работещите в правосъдната система съпоставят с “ЕСЕС-овците” на Хитлер.

Лято е! Лятото на техните страхове е... тъй като даже и да останат с грантове, те са тотално изобличени, осветени и най-много отхвърлени от обществото. Това може да се откри и по многото мнения, които читателите на профилиран уебсайт за юридическа тема са създали по тематиката. Ето извадка от един от тях (правописът е непокътнат в оригинал):

“Прокопий, съпроводен от неговата вярна партийна приятелка кака Цона, емигрира във Фашингтон, където ГероЯт получава персонално от вожда на интернационалното капиталистическо придвижване други Сорос длъжността общоприет секретар на " Капиталтерна " …
Единствената власт, до която Иво Прокопиев не можа да се добере, е тази на основния прокурор. Неговата група за напън проби в съда, само че не и в прокуратурата. Обзалагам се, че в случай че Цацаров бе в лагера на Прокопиев и играеше по неговите правила, нямаше да ги има стотиците хиляди страници, изписани за промяната, мястото на прокуратурата, работата на Висш съдебен съвет, правосъдния инспекторат, избора на висши съдии и така нататък Така, както се случи с всички останали значими въпроси, все от честен темперамент, които бяха използвани изключително цинично от тази група.”

Лято е! Време за приемане на закони, госпожи и господа депутати! От всички вас подвластни бъдещето на суверенна, самостоятелна и демократична България...
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР