Лято е! Време е за плаж. Представата за плаж веднага

...
Лято е! Време е за плаж. Представата за плаж веднага
Коментари Харесай

Най-необикновените плажове на земята

Лято е! Време е за плаж. Представата за плаж незабавно извиква в мозъка ни картини на безбрежно синьо море и светли пясъци. Но по света съществуват и доста други типове – стъклени, каменни, черни, розови, всевъзможни. Да се стигне до тях, не е елементарно, само че сигурно прекарването е незабравимо. Ето пет от най-странните и изумителни плажове на света:

Зеленият плаж



Този плаж на Папаколеа бийч на Хавайските острови дължи невероятния си цвят на минерала оливин, стигнал до брега с помощта на вулкана, намиращ се наоколо. Впрочем в света има още три плажа с този невероятен цвят, най-близкият до България се назовава Hornindalsvatnet и е в Норвегия.

 

Розовият плаж



Розовият пясък на плажа на остров Харбър на Бахамите се е образувал с помощта на коралите, които морето е раздробило, изгладило и донесло на брега. Плажът е бледорозов на цвят и е напълно момичешки. Подобен плаж, само че в по-наситен нюанс, има в Калифорния.

 

Безценният плаж



На пръв взор това наподобява като плаж, на който вместо обичайния пясък има обли камъни. В реалност камъните на плажа Скулхауз в Уисконсин са останки от ледници отпреди хиляди години и всеки е геологическа находка и в случай че някой от посетителите на плажа вземе даже един камък, чака го много солидна санкция.

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР