Лято е, време е за къси полички и шортички. Но

...
Лято е, време е за къси полички и шортички. Но
Коментари Харесай

Падна една голяма тайна! Ето как е започнала манията за бръсненето на женските крака през лятото, за хигиена и дума не може да става

Лято е, време е за къси полички и шортички. Но колкото по-малко облекла по тялото на момичето, толкоз повече са условията към външния ѝ тип. Например, никоя няма да си разреши да излезе на улицата с небръснати крайници, само че не по този начин е било ситуацията в предишното.
Офигенно реши да разкрие от кое място е тръгнала модата за бръсненето на женските крачета. Историята ѝ се оказа много увлекателна!

Оказва се, че дамите почнали да си бръснат краката не, с цел да се отличават от косматите мъже. Всъщност, модата се е появила в Съединени американски щати по време на Втората международна война поради недостига на женски чорапогащи.

По тези времена всяка себеуважаваща се жена не е могла да излезе на улицата с голи крайници: това се считало за непристойно. Но от началото на войната на процедура целият найлон и коприна били задействани в производството на парашути.


В магазините даже били проведени специфични пунктове за банкет на остарели чорапогащи и патриотично настроените дами се прощавали там с тази част от своя дрешник.


Найлоновите произведения станали ужасяващ недостиг, само че почитателките на модата измислили по какъв начин да излязат от ситуацията. Благодарение на тяхното духовитост са се появили по този начин наричаните течни чорапогащи, които художествено имитирали изделието на голите крайници.

Върху краката се нанасял тъничък пласт крем, който им придавал съответния искра на найлона. А за по-голяма меродавност откъм гърба е бил изрисуван и тегел. Разбира се, преди всичките тези процедури краката е трябвало да бъдат избръснати.

В салоните за хубост и фризура се появила специфична услуга по нанасянето на течните чорапогащи. По молба на клиентките върху краката е можело да се изрисува освен тегел, само че даже и дупки и бримки.


Освен това, индустрията почнала да продава специфични съоръжения, които разрешават имитацията да се прави съвършено и независимо. На картинките по-долу са показани точно въпросните съоръжения, с чиято помощ изрисуването на шева ставало безупречно.


С края на Втората международна война чорапогащите последователно се завърнали по магазините, само че модата на бръсненето на краката се запазила. Сега тя се смята за същински симптом на женствеността.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР