Лятно или зимно часово време – пред тази дилема ще

...
Лятно или зимно часово време – пред тази дилема ще
Коментари Харесай

България пред дилема – лятно или зимно часово време

Лятно или зимно часово време – пред тази алтернатива ще се изправи Европа, откакто изследване сподели настройка да не местим повече стрелките на часовника.
Бате Генчо има будка за вестници на гарата и работният му ден стартира в ранни зори. Той избира да останем на лятно часово време.
„ Цял живот пристигам на гарата в 5.10 часа, посрещат ме първите бакшиши, поздравяваме се. Времето би трябвало да си остане каквото си беше, тъй като таман стане ярко и като върнат часовника – отново става мрачно.
В края на август Европейската комисия разгласи, че всеобщо интервюираните европейци поддържат концепцията да не местим стрелките. Идеята да не се сменя времето беше препоръчана за пръв път от партия „ Атака” през 2014г.. Те считат, че би трябвало да сме непрекъснато на зимно часово време.
„ Тоест, в този момент октомври като сменим и край. Защото това е естественото, астрономичното и от Господа обещано време”, разяснява водачът на „ Атака” Волен Сидеров.
Бивши десни депутати внесоха в Министерски съвет контра-предложение – да запазим за непрекъснато лятното часово време.
„ Предлагаме го, тъй като концепцията се поддържа от 84% от еврпоейците и по този начин денят ще е по-дълъг”, сподели Петър Славов, съдружие „ Граждански блок”.
Според представителството на Европейска комисия, въпросът би трябвало да се реши до март следващата година. „ Всяка страна ще би трябвало да избере – зимно или лятно. Веднъж решила обаче, няма да може да си трансформира мнението”, уточни Огнян Златев, началник на представителството на Европейска комисия у нас.
У нас промяната тутакси през март и октомври се ползва от 39 години.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР