Лятната читалня Книжки самоходки“ днес отвори врати на открито в

...
Лятната читалня Книжки самоходки“ днес отвори врати на открито в
Коментари Харесай

Книжки самоходки зарадваха деца и възрастни в Градския парк

Лятната читалня „ Книжки самоходки “ през днешния ден отвори порти навън в Градския парк на Благоевград. Инициативата, която зарадва и развълнува десетки деца и възрастни в първия ден на юли, е на Регионална библиотека „ Димитър Талев “ и се организира за втора поредна година. Една от зелените зони на града се трансформира в читалня, в която всеки можеше да прочете обичана и желана литературна творба. Малки и огромни читатели през днешния ден се допряха освен до книжки от богатия фонд на библиотеката, само че разгледаха и забавни списания.

Малчуганите от IV група на ДГ „ Ведрица “ и от III „ б “ група на ДГ „ Детелини “ бяха посрещнати с усмивка и „ Добре пристигнали “ от един от своите обичани детски герои – Червената шапчица, която описа своята история на хлапетата. В тази роля бе 10-г. Юлияна Иванова от Драматичен спектакъл „ Проф. Енчо Халачев “, чийто шеф е Гергана Митова. Съвместната самодейност е образец по какъв начин може две институции да се обединят, с цел да са потребни на своите съграждани.

Деца, майки и татковци, баби и дядовци прекараха два часа, изпълнени с доста четене, нови запознанства, музика и танци.

„ Библиотеката не е просто едно книгохранилище. Нашата цел е книгите да доближават до от ден на ден читатели и отвън постройката. Защото библиотеката е културна и просветителна институция “, показа Дора Ангелова, шеф на Република България „ Димитър Талев “.

ОЧАКВАЙТЕ НИ! Всеки петък от 10:00 до 12:00 часа през месеците юли и август, когато книжките самоходки ще намират своите читатели в Градския парк и ще им „ описват “ своите истории.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР