Лятната академия на тема Паралелни реалности“, която ще се проведе

...
Лятната академия на тема Паралелни реалности“, която ще се проведе
Коментари Харесай

Креативни специалисти от цял свят пристигат в Родопите за Summer Scriptwriting Base 2022

Лятната академия на тематика „ Паралелни действителности “, която ще се организира от 22 до 30 юли в живописното село Долен към този момент набира участници. Срокът за записване е до 15 май 2022, а местата са лимитирани!

От 22 до 30 юли 2022, в магическото родопско село Долен, ще се организира шестото издание на интернационалната лятна академия, която към този момент набира участници. Всички искащи да се включат могат да заявят присъединяване онлайн или наградинското подгряващо празненство на Summer Scriptwriting Base, което ще се организира на 28-ми април от 19:30 в столичния клуб „К.Е.В.А ”.

Тазгодишното издание на Summer Scriptwriting Base, с уредници, ще бъде на тематика „ Паралелни действителности “, като особено за събитието, от целия свят ще дойдат интернационално приети експерти в областта на игровия дизайн, театралните изкуства, виртуалната действителност, сценарийното писане и други, които ще влязат в ролята на ментори и ще показват извънредно скъпи лекции и уъркшопи на участниците.

Лятната академия Summer Scriptwriting Base предлага неповторима композиция от завладяващо образователно прекарване, креативно пътешестване и усамотение надълбоко в планината, в едно от най-красивите и живописни селища в България. В рамките на 8 дни, участниците ще придобият задълбочени знания и умения във вълнуващи и настоящи тематики като създаване на научнофантастични и фентъзи светове, основаване на ролеви игри, интерактивни истории и дизайн на игри и игровизирани прекарвания с паралелни действителности.

Тазгодишната тематика „ Паралелни действителности “ не е определена инцидентно. 7 от 10 от най-касовите филми на всички времена принадлежат към жанровете научна фантастика и фентъзи.

“Научната фантастика и фентъзито са извънредно известни по една елементарна причина: те са занимателни и оферират на фена магическо прекарване. Но те също по този начин оказват помощ за развиването на въображението ни и ни разрешат да зададем най-могъщия въпрос: „ Ами в случай че? “. Легендарният създател Артър Кларк назовава научната фантастика „ единственото естествено лекарство, разрастващо съзнанието ни “, а известният историк Ювал Харари смята, че това е най-важния артистичен род през днешния ден “, споделят от Arte Urbana Collectif, които са добре познати на родната аудитория с атрактивни събитийни концепции като „ Театър на чудесата “, „ Кино в учебно заведение “, „ Срещи на младото европейско кино “ и други

Специално от Италия за Summer Scriptwriting Base 2022 ще дойде Алесандро Джованучи (Италия) – музиколог, учител и дизайнер на игри, който интензивно работи на сцената на Life Action Role-playing (LARP) игрите (ролеви игри на живо) и е създател на някои от най-популярните LARP игри в Европа през последните години.

Лятната академия ще посрещне още Каспар Шелбред (Дания/ Франция) – инструктор, режисьор и реализатор – профилиран в актьорско майсторство, импровизация и клоунада. Основател е на личен преподавателски бранд IMPRO SUPREME (2010), кодиректор на Impro Academy Paris и соло актьор по целия свят от 2013 година с неговото неподготвено шоу PLAN C.

Директно от слънчева Малта, особено за Summer Scriptwriting Base 2022 ще пристигна и Джонатан Барбара – докторант в Тринити Колидж Дъблин в региона на виртуалната действителност, интерактивните разкази и нематериалното културно завещание. Той е и учител в малтийския Saint Martin’s Institute of Higher Education по изобретателно компютиране, игрови дизайн, интерактивни разкази, трансмедийно описване на истории и създаване на наративни светове.

Ментор на лятната академия за 2022 година ще бъде и Мирко Стойкович – актьор, живеещ на Балканите, както той самичък се дефинира. Мирко е създател на сюжет на тематика изкуствен интелект, създател и режисьор на учебен ефирен сериал, победител в два хакатона за виртуална действителност и създател на сполучливи политически ПР акции. Той е и основател на необятно публикувани игри в цяла Англия, създател на видеоигри за американски и немски студия и така нататък

Ментор на Summer Scriptwriting Base ще бъде и Нина Лунд Вестердал (Дания), която твори в региона на урбанистичната процедура и игралните изкуства. Архитект по обучение, тя осъществя взаимни, мултидисциплинарни планове, поемайки функции като художник, сценограф, графичен дизайнер или куратор. Нина е осъществила над 40 плана за градско изкуство в цяла Европа. Нейни планове са представяни на Архитектурното триенале в Осло. Нина е деен участник в нововъзникващия род на скандинавските ролеви игри онлайн (Nordic LARP).

Сред тазгодишните ментори на Summer Scriptwriting Base 2022 ще бъде и режисьорът Димитър Узунов, част от Arte Urbana Collectif и основател и началник на Summer Scriptwriting Base. Димитър учи актьорско майсторство и театрална постановка в София и Ню Йорк и приложни театрални науки в Париж. През 2008 основава в Париж театралната натрупа Famille Mundi. Създател на платформата “Театър и просвета ” и координатор за България на европейския план CURIOUS, свързващ актьори с учени. Неговият уъркшоп Creative Storytelling беше посочен измежду 10-те най-хубави изобретателни събития в Лондон през септември 2018.

Подробности за интернационалните ментори, както и за тематиките на уъркшопите им може да научите

За кого е подобаваща Summer Scriptwriting Base?

Лятната академия Summer Scriptwriting Base е трансформиращо прекарване, в което участниците ще учат, творят и съпреживяват. Тя е предопределена за основатели на креативно наличие, дизайнери на игри и прекарвания, експерти от киното и театъра, мултимедийни актьори, архитекти, писатели, както и всеки, който работи с изобретателни хрумвания. в тазгодишното издание с дати 22-30 юли 2022 в село Долен, към този момент е отворена за записвания и ще остане дейна до 15 май 2022 година! Тъй като броят участници е стеснен до 20, уредниците приканват всички искащи да заявят своето присъединяване допустимо най-скоро. Всички детайлности за таксите за присъединяване и изискванията може да научите

И това не е всичко! На 28 април 2022, в столичния клуб К.Е.В.А. в София ще се организира градинското празненство на Summer Scriptwriting Base, на което са канени всички, които имат интерес към идната лятна академия, да зададат въпроси или да се запишат за присъединяване. Събитието ще бъде със особено присъединяване на Рада Ангелова, сценичен сътрудник на Бродуей мюзикъли и създател на песни, които издава под името. Тя ще показа новата си ария „ Margarita “, a премиерата на мини-албума ѝ “The Experiment ”, се състоя в Ню Йорк, където тя до неотдавна живееше. Входът е свободен!

ВИДЕО с определени моменти от Summer Scriptwriting Base 2021:

Мнения на участници от миналогодишното издание:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР