LVMH и Tiffany & Co. започват разговори за най-голямото придобиване

...
LVMH и Tiffany & Co. започват разговори за най-голямото придобиване
Коментари Харесай

Два гиганта в луксозната индустрия обмислят сделка за почти $16 милиарда

LVMH и Tiffany & Co. стартират диалози за най-голямото придобиване в света на първокласните артикули, написа Bloomberg, цитирайки свои източници. Преговорите стават факт, откакто френският притежател на Louis Vuitton усъвършенства офертата си за щатския търговец на бижута.

Предложението е за към $130 на акция, споделят източниците. Това значи, че LVMH е подготвена да заплати към $15,7 милиарда за Tiffany. Преди месец компанията предложи по $120, или към $14,5 милиарда. Акциите на щатския първокласен колос се търгуваха над тази цена през последните три седмици. Някои анализатори виждат и капацитет за сред $140 и $160.

Двете фирмите отхвърлят коментар. Акциите на Tiffany се повишиха с 3,6 % до $127,73, а LVMH загуби 0,7 % в Париж. Компанията на Бернар Арно, най-богатият европеец, е и най-голямата в промишлеността на първокласните артикули, като империята му бе основана главно посредством придобивания.

Докато LVMH се радва на засилено търсене на продуктите си в Китай, придобиването на Tiffany ще усили наличието и в Съединените американски щати, където френската компанията скоро откри цех.
 Бернар Арно и неговата LVMH влагат над $1 милиард в търговски център в Париж
Най-богатият европеец влага над $1 милиард в търговски център в Париж

Въпреки че от ден на ден магазини затварят порти, а потребителите пазарят в интернет
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР