Лунният апарат “Хакуто-Р, построен от японския стартъп айСпейс, беше доставен

...
Лунният апарат “Хакуто-Р, построен от японския стартъп айСпейс, беше доставен
Коментари Харесай

Лунният апарат Хакуто-Р пристигна в САЩ за изстрелване през този месец

Лунният уред “Хакуто-Р ”, издигнат от японския стартъп айСпейс, беше доставен на космодрума Кейп Канаверал в Съединени американски щати. Там той ще бъде интегриран с ракета-носител на СпейсЕкс “Фалкън 9 ” и изстрелян по-късно през този месец към Луната.

Изстрелването е планувано за не по-рано от 22-ри ноември, като по-нататъшна смяна на датата е изцяло допустима и е според от решението на СпейсЕкс и айСпейс за това кой е най-подходящият стартов прозорец.

“Хакуто-Р ” е същинска интернационална задача. Освен че се изстрелва с ракета на Съединени американски щати, а самият стартъп е японски, галактическият уред е съединен в оборудванията на европейското дружество Арианагруп в Ламполдхаузен, Германия. Нещо повече – за радиокомуникацията със Земята задачата ще разчита на антените за далечна взаимозависимост на Европейската галактическа организация (ЕКА), ситуирани във Френска Гвиана, Австралия, Аржентина и Англия.

АйСпейс има офиси в Япония, Люксембург и Съединени американски щати, като компанията е сключила контракти с НАСА и ЕКА за конструирането на спомагателни спускаеми апарати, които ще бъдат изстреляни през идващите няколко години.

Инфо: ispace

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР