Луничките са чаровни и ни припомнят детството и приказката за

...
Луничките са чаровни и ни припомнят детството и приказката за
Коментари Харесай

Как да се справим с луничките през лятото

Луничките са чаровни и ни напомнят детството и приказката за Пипи Дългото чорапче. Ако обаче не харесвате лицето и деколтето си с тях, би трябвало да бъдете доста деликатни през лятото. Силното слънце форсира появяването на ситните цветни точици, а оправянето с казуса изисква внимание и неизменност.

Какво съставляват луничките? Луничките са скупчване на съсредоточен меланин. Появяват се при смяна на меланозомите, в които се съхранява ензимът. Цветът им може да варира от жълт до мрачно кафяв. Размерът им също е друг. Обикновено са напълно дребни, само че в случай че се появят близо една до друга, може да се слеят и да наподобяват като огромни петънца. Безвредни са и не съставляват заплаха за здравето, написа actualno.

Как да се предпазите от появяването на лунички? Има хора, които са предразположени генетично към появяването им. Някои от тях ги носят върху лицето си и зимата, назовават се лентиго, а други ги получават като бонус от почивката край морето или превозване на повече време под жаркото слънце, назовават се ефелиди. За да минимизирате появяването на лунички, значимо е да предпазите кожата си от слънчевите лъчи.

- Нанасяйте обилно слънцепредпазни средства, съобразени с вашия вид кожа, преди излизане без значение дали сте в града, или на отмора.

- Носенето на шапка с необятна външна страна също ще помогне да предпазите лицето си и да минимизирате появяването на лунички.

- Ако излизат и по деколтето и раменете ви, предпазвайте и тях с крем, комбиниран с подобаващи облекла, прикриващи основните места, на които се появяват точиците върху тялото ви.

- Не се излагайте на слънце в най-горещите часове от деня – времето сред 12 и 16 часа.

Как  да се избавите от луничките? Трайното решение, в случай че сте се родила с лунички, е сложна задача. Освен предпазването от слънцето имате потребност от специфични процедури в козметичен салон, ориентирани към разрешаване на казуса. Ако луничките ви тормозят единствено лятото, изпробвайте тези способи за изсветляването им:

- Полейте няколко стръка магданоз с чаша вряща вода. Изчакайте към час и обтрийте лицето си с памучен тампон, пропит с течността.

- Смесете 10 мл. бира с 50 мл вода, намажете лицето си вечер и отмийте на сутринта. Имайте поради, че рецептата е подобаваща за почивните дни и отпуската, защото води до ексфолиране на кожата и беленето ѝ, което не е прелестно, в случай че ще излизате от вкъщи си.

- Изпробвайте козметични средства, предопределени за избелване и уеднаквяване на цвета на кожата.

- Може да прикривате несъвършенствата с тониращ крем или декор дьо загар, до момента в който изсветлеят задоволително, с цел да се харесвате.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР