Луксозният и ексцентричен апартамент на Карл Лагерфелд е обявен на

...
Луксозният и ексцентричен апартамент на Карл Лагерфелд е обявен на
Коментари Харесай

Продават апартамента на Карл Лагерфелд в Париж

Луксозният и екстравагантен апартамент на Карл Лагерфелд е разгласен на търг, оповестява немското издание “Шпигел ”.

В обявата се показва, че кухнята в жилището в никакъв случай не е употребена, а от прозореца може да се види Лувъра.

Апартаментът с обща повърхност от 260 кв. м и предлага невероятна панорама и към река Сена. Модният дизайнер е живял там 10 години – до гибелта си през февруари 2019 година Началната цена на жилището е 5,3 млн. евро, а до търга през днешния ден бяха позволени единствено участници, които са подали 1,06 млн. евро като гаранция.

" Шпигел ” прибавя, че въпреки и приживе да обичал да клюкарства, по отношение на персоналния си живот Лагерфелд е бил доста загадъчен. Ето за какво феновете му видяха жилищете чак след неговата гибел.

Музата на Лагерфелд – френският модел Баптист Джабикони, наскоро описа по какъв начин е изглеждало жилището преди кончината на дизайнера. „ Апартаментът в действителност не изглеждаше като апартамент, а по-скоро като галактически транспортен съд “, отбелязва моделът. Лагерфелд е премахнал всички стени в жилището, който се намира в постройка от XVII век. Ремонтът е траял към три години.

" Нямаше затворени и обособени стаи, единствено плъзгащи се стъклени стени и кухня, направена от полирана неръждаема стомана, в която в никакъв случай не се е готвело ", споделя още Джабикони.

Храната на Лагерфелд била сервирана в различен апартамент. Двама готвачи са работели за него и той е ходил да се храни на различен адрес. Имал е и трето жилище, където се е помещавало фотостудиото му и голямата библиотека.

Жилището, за което заинтригуваните купувачи наддават сега, е било употребявано най-вече за работа.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР