Лукойл запази Росенец заради правителството на , каза от трибуната

...
Лукойл запази Росенец заради правителството на , каза от трибуната
Коментари Харесай

Министър Алексиев от НС:Лукойл запази Росенец заради правителството на Кирил Петков

" Лукойл " резервира " Росенец " поради държавното управление на, сподели от трибуната на Народното събрание вицепремиерът и министър на превоза Христо Алексиев  Христо Алексиев Христо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „ Международни.

Така той отговори на питане на Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на по проблема за пристанище " Росенец ". 

В рамките на парламентарния надзор Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на означи, че служебното държавно управление е взело доста значими решения без публични разисквания и без спор в Народното събрание.

" Ключов въпрос за пазара на горива беше удължаването на концесията на пристанище Росенец ". Според него е било редно да има публично обсъждани и по какъв начин това ще се отрази на пазара на горива.  От своя страна вицепремиерът Алексиев акцентира, че служебното държавно управление е поискало дерогация, тъй като тази концесия е трябвало да бъде прекъсната на 10 октомври.

" Предходното постоянно държавно управление взе решение за дерогация на суровия нефт, внасян от Русия. Логично е служебното държавно управление да не взима основни решения. Служебното държавно управление е взело единствено решение за неприлагане посредством дерогация и непрекратяване на контракта. Договорът на концесия нито е удължаван, нито е променян по някакъв метод ", акцентира министърът.

Той обърна внимание, че терминал " Росенец ", който е обществена държавна благосъстоятелност и товарната база на " Лукойл Нефтохим " са механически обвързани. 

По думите на министъра е доста мъчно пристанището да бъде оперирано и от държавен оператор без единодушие с сдружението, тъй като една част от съорърженията са благосъстоятелност на " Лукойл Нефотохим ".  Според него сега едно решение за преустановяване на концесия, би провокирало нарушение на естествената работа на рафинерията, от там дефицити, а от там по-високи цени на горивата. Той посочи, че към момента има опция едно постоянно държавно управление може единствено да спре контракта.  От своя страна Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на сподели, че до 2011 пристанището е било държавно, т.е. значи може. " Вие, с цел да продължите тази концесия, би трябвало да сте ревизирали концесионното заплащане, което се заплаща ", сподели Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на. Той попита за какво не са потърсили консултация с Народното събрание по този въпрос. 

Христо Алексиев  Христо Алексиев Христо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „ Международни отговори, че са водени диалози за повишение на концесионните хонорари, вероятно. Министърът прикани да не се спекулира и повтори, че концесията не е удължавана. " Тази концесия в противоположен случай трябваше да бъде прекъсната на 10 октомври и това щеше да провокира безпорядък на пазара на горива. Искам това да е ясно. Имайте поради, че по закон решения във връзка с концесиите, се взимат от Министерски съвет ", сподели Алексиев. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР