Лукойл“ планира в дългосрочна перспектива да купува активи, които ще

...
Лукойл“ планира в дългосрочна перспектива да купува активи, които ще
Коментари Харесай

„Лукойл“ ще купува активи в цял свят, за да увеличи запасите си


„ Лукойл “ възнамерява в дълготрайна вероятност да купува активи, които ще разрешат на компанията да поддържа приръста на своите ресурси.

„ В бюджета и тактиката за развиване на компанията през идващите 10 години, която ще представим през 2018 година, се планува отделянето на средства за придобиването на нови активи. За момента не мога да разкрия параметрите на тактиката, само че става дума за придобиването на активи на международния пазар – и в Русия, и в чужбина, тъй като тактиката се състои в това, че запасите не би трябвало да понижават. За да не допуснем това, ние се нуждаем от прираст приблизително годишно сред 120-140 милиона тона. Естествено, че геоложките изследвания не са задоволителни за това. Компанията се нуждае от нови ресурси, ние не крием това “, съобщи президентът на „ Лукойл “ Вагит Алекперов в изявление за „ Комерсант “.

Компанията се интересува единствено от течни въглеводороди, защото на своя баланс тя има задоволително количества природен газ и в Каспийско море, и в северните елементи на Русия.

„ Лукойл “ също по този начин се интересува от лицензи и подготвени компании, които се продават. Алекперов съобщи, че с всяка минала година находищата на компанията в Русия се изчерпват.

„ Главната задача на тактиката е усъвършенстването на разноските и интензифицирането при създаването на находищата, в това число и на сложните за рандеман ресурси. Доста съществени суми ще се изразходват за тази цел, време е да стартираме техния рандеман “, акцентира Алекперов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР