Лукойл няма и не е имала договори за доставка на

...
Лукойл няма и не е имала договори за доставка на
Коментари Харесай

“Лукойл” пред руски медии: Не сме имали договори за доставки в Украйна

" Лукойл " няма и не е имала контракти за доставка на гориво за Украйна от рафинерията в България.

Това декларира “Лукойл ” в изказване, представено от “РИА Новости ” и ТАСС във връзка публикацията на “Ди Велт ”, в което се твърди, че дизел от рафинерията всеобщо се е употребявал от украински военни машини (или такива с военни цели).

“Българските управляващи не са кандидатствали за доставки за Украйна, продуктите на рафинерията на компанията в Бургас се продават на едро и дребно на вътрешния пазар единствено за български купувачи.

" Лукойл " води разговор с държавните органи на България единствено по въпроси, свързани с регулирането на бизнеса, политически тематики не са обсъждани ”, показва още компанията.

За изказванията си “Ди Велт ” се базира на Кирил Петков, а също по този начин на източници от Европейски Съюз и Киев, като измежду последните е външният министър Дмитро Кулеба.

" Компанията по-рано е заявявала, че предприятията от групата „ Лукойл “ нямат и не са имали контракти за доставка на гориво на територията на Украйна. Никой от представителите на българските управляващи в никакъв случай не се е обръщал към управлението на нашите предприятия със поръчки за доставки в Украйна ”, прибавя “Лукойл ”.
Военен специалист пред Клуб Z: Това е чист пиар, няма вест, нямаме подобен потенциал
Калин Димитров, български боен специалист, който сега работи за дороволчески фонд в Западна Украйна, сподели по телефона за Клуб Z:

" Тази публикация не ми споделя нищо ново. Знаеше се, че български муниции се изнасят за Украйна през медиатори. Моето персонално мнение е, че това е чист пиар. Ако не е, дайте да дадем на Корнелия Нинова орден, тъй като каквото е изнасяно, е изнасяно с неин автограф. "

" Нашата оръжейна промишленост колкото и да е развита, не може да покрие такива потребности, каквито са разказани в публикацията ", сподели още Димитров. 

Той сподели, че българските оръжейни фабрики могат да произведат до 20 000 снаряда на месец, до момента в който Украйна при започване на войната е изстрелвала по 6000 снаряда дневно. Следователно изнесеното от България би стигнало за три-четири дни, което е надалеч от 30 на 100 от всички муниции, изстреляни от украинците в първите месеци на войната.

Димитров сподели, че основава изчисленията си на изказвания на украински военни от този интервал, когато Русия имаше доста предимство в артилерията. Тогава съгласно военните в Киев нейните войски за изстрелвали по 60 000 снаряда дневно, а украинските сили - 10 пъти по-малко.

Димитров напомни, че до момента Съединени американски щати са дарили на Украйна 200 оръдия и 1,5 милиона снаряда за тях, а с даренията на европейските съдружници оръдията стават към 300, а боеприпасите за тях близо 2 милиона. 

" Едно оръдие изстрелва дневно приблизително 60 снаряда. Умножете това по 300 (макар България да продава на Украйна муниции от руски (122 мм и 152 мм, а не натовски (155 мм) образец) и ще получите за какъв брой време може да стигне месечният потенциал на българската оръжейна промишленост ", сподели той.

Димитров напомни, че България не е деблокирала военновременните си ресурси, откъдето могат да се вземат по-големи количества и за което е нужно решение на Народното събрание. 

" България е продавала всичко, което са имали в наличност комерсиалните компании ", добави специалистът.

Реакциите на Киев Димитров изясни с тона, че " Украйна сега има интерес да поддържа добри връзки с всяко българско държавно управление и с всички политически партии ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР