ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД заявява, че плаща всички предвидени от

...
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД заявява, че плаща всички предвидени от
Коментари Харесай

Лукойл: Плащаме всички предвидени от закона данъци в установените срокове, нищо не дължим

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД декларира, че заплаща всички планувани от закона налози в откритите периоди и напълно извършва отговорностите си към бюджета на Република България.

Това написа в известие до медиите, публикувано от пресцентъра на рафинерията.

Ето какво написа още в документа:

" Във връзка с прозвучалите в народен ефир измислени изказвания на обособени политици, заявяваме, че Дружеството е изплатило напълно дължимия корпоративен налог и краткотрайна солидарна вноска за 2022 година, като продължава да заплаща предплатено и двата типа отговорности за 2023 година в сходство с българското законодателство.

Установено е положително оперативно взаимоотношение с органите на Националната организация по приходите и Агенция „ Митници “ и всички законно дължими заплащания се правят в период.

Твърдения за противоположното не дават отговор на истината и накърняват положителното име на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД. Дружеството си резервира правото да пази ползите и деловата си известност с всички налични средства ".

 

Припомняме сагата:

 

След като в събота поредно от ГЕРБ и от Движение за права и свободи обявиха, че ще внесат предложение да се приключи моментално  дерогацията при импорт на съветски петро, от  " Лукойл " се съгласили да си платят налозите - над 500 млн. лв..

 

Това стана ясно на брифинг в Народното събрание на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, съпредседателя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и ръководителя на бюджетната комисия Йордан Цонев. Резултатите от състоялата се ранна среща в Народното събрание, в която с изключение на горепосочените трима са взели участие и премиерът Николай Денков, Кирил Петков, Атанас Атанасов, а финансовият министър Асен Василев се е присъединил онлайн, бяха показани от Делян Добрев, коментирани от Делян Пеевски и конкретизирани от Йордан Цонев.

 

Крайният резултат -  " Лукойл " ще платят над 500 млн. налози, които са се пробвали да избегнат, внасяйки промяна в данъчната си декларация. Както Йордан Цонев изясни това състояние е заложено още от служебното държавно управление, само че не се извършва. 

 

" В началото на август направихме изчисления какъв брой лв. не е внесъл " Лукойл ", тъй като не се извършва закона от два следващи кабинета и се оказва, че сумата, която към август е трябвало да внесе " Лукойл " като налог е 622 милиона ", заяви Добрев след срещата на депутатите поради възможното отпадане на дерогацията за " Лукойл ".

По думите му тези пари, разграничени на потреблението в страната, вършат по 73 стотинки, които хората е трябвало да си получат за всеки литър бензин и дизел, от януари до момента и които те не получават.  " Така горивото няма да коства 3 лева, а ще коства 2 лева ", сподели Добрев.

„ Ако не си платят налозите до края на годината, януари месец ще изискат за пети път отнемането на дерогацията. Важното е, че след опасността за лишаване на дерогацията, държавното управление даде обещание да съблюдава закона и " Лукойл " би трябвало да платии тези налози ”, заключи Добрев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР