Лукойл и американската частна инвестиционна компания Crossbridge са близо до

...
Лукойл и американската частна инвестиционна компания Crossbridge са близо до
Коментари Харесай

Лукойл пред сделка с американски инвеститор за рафинерията в Сицилия

" Лукойл " и американската частна капиталова компания Crossbridge са покрай договорка за продажбата на рафинерията на съветската група в Сицилия, Италия. Това заяви Ройтерс, като се базира на три източника, осведомени с въпроса. Споразумението сред " Лукойл " и Crossbridge, което е подкрепено от швейцарския търговец на първични материали Vitol, може да коства малко под 1,5 милиарда евро(1,58 милиарда долара), настояват два от източниците на Ройтерс.

Те обаче  предупредиха, че окончателните условия на договорката към момента могат да се трансформират. Притежаваното от " Лукойл " дружество в Приоло, Сицилия рафинира една пета от италианския недопечен нефт и дава работа на към 1000 души. Рафинерията, която разчиташе най-вече на съветски недопечен нефт през последните месеци, в този момент не е в положение да работи с  основната си суровина, откакто ембаргото на Европейския съюз влезе в действие в понеделник.

Преди седмица италианското държавно управление изготви скица, по силата на която при положение на нужда ще поеме контрола над рафинерията и ще отбрани работните места в един от най-бедните италиански региони. Според източниците на Ройтерс, този проект е ускорил договарянията сред " Лукойл " и Crossbridge.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР