Лукойл“ е не само важна част от българската икономика, но

...
Лукойл“ е не само важна част от българската икономика, но
Коментари Харесай

Според Радев „Лукойл“, който доскоро не плащаше и стотинка данък у нас, е „важна част от българската икономика“

„ Лукойл “ е освен значима част от българската стопанска система, само че и един от главните работодатели, а също и главен производител на горива и притежаващ доминиращ дял от пазара. От цената на създаваните горива, зависи в огромна степен развиването на стопанската система, само че и инфлационните процеси, което дефинира и стратегическото значение на компанията за българската стопанската система “. Това сподели през днешния ден президентът Румен Радев по време на среща на „ Дондуков “ 2 с представители на управлението на енергийната компания „ Лукойл “. Единственото, което се разбра от обществената част на срещата, беше, че „ Лукойл “ и служебното държавно управление са провели редица срещи през последните дни.



Същата „ Лукойл “, която тази година за налог облага в България.

Преди това дълги години приходи от компанията в българската хазна просто не влизаха.

И в този момент обаче платената сума е оскъдна пред облагите –

„ Високите цени на горивата са измежду водещите аргументи за повишаване на всички артикули и услуги и водят до стесняване на потреблението, което е загуба освен са потребителите, само че и за производителя “, сподели още Радев.

От „ Лукойл “ благодариха за поканата на Радев и показаха, че „ в този разширяващ се свят, е доста значимо да иамме по-тесни контакти “. След това се похвалиха за разкриването и запазването на работни места.

По думите на представителя на „ Лукойл “ през последните дни компанията и българското държавно управление са провели редица срещи и са изготвили ограничения „ за постоянна стопанска система “.

„ Лукойл “ разделят бъдещето на три интервала. Първият – до 5 декември, когато влиза в действие общоевропейското ембарго върху импорт на съветски петрол. Вторият – от 5 декември до 31 декември 2024 година, когато отсрочката на България от ембаргото на съветски петрол изтича. Третият интервал – от 1 януари 2025 година. Разбира се, съветските представители заговориха за проблемите, които е допустимо да пораждат, откакто ембаргото влезе в действие у нас.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР