Лукът е една от любимите супер храни на повечето хора.

...
Лукът е една от любимите супер храни на повечето хора.
Коментари Харесай

Хитри приложения на лука, за които дори не подозирате

Лукът е една от обичаните супер храни на множеството хора. Само против скромна сума вие получавате витаминозна бомба и хранителни субстанции. Затова не се учудвайте, че той има такова огромно разпространяване.

Освен за готвене, той може да се употребява за разнообразни неща в семейството и да облекчи живота ви доста. Можете да даже да го употребявате за разчистване, като по този метод пестите пари от препарати, които са отровни. Например, за скарата вземете половин глава лук. Натъркайте я хубаво с нея, а антисептичните му свойства ще я държат чиста.

Малко лук може и да ви помогне в битката с неприятната миризма. Миризмата на плесен, влага и други неприятни неща, бързо може да се отстрани с лука. Той просто я всмуква за няколко минути.

За една нощ половин глава в шкафа за обувки или мазето може да свърши чудеса. След това проветрете и сами ще се убедите, че от останалите миризми няма и диря.

Лукът може да ви бъде потребен и против наслойка по ножа. Срежете с ръждясалия нож необелен лук и направете няколко придвижвания. Ще видите какъв брой бързо петната изчезват.

Ако желаете да полирате метал – имате чудесното средство. Смелете една глава лук в блендера, а по-късно разредете сместа с вода. Навлажнете мека забрадка и полирайте с нея. С друга суха забрадка подсушете и сами ще се изненадате от резултата.

Лукът ще ви помогне и против мравките. Всички знаем, че това са инсекти, които са потребни за природата, само че вкъщи просто могат да ни изкарат отвън нерви. За да се справите с тях, поставете няколко части лук на местата, където има най-вече. Мравките просто не могат да понасят миризмата му.
 4 метода за рязане на лук без сълзи! 4 метода за рязане на лук без сълзи!
Лукът е една от най-любимите ни добавки към всяка гозба и салата, само че рязането му може да бъде същинско изтезание. Ето четири трика, с к...

С малко лук можете да си спестите чистенето на стъклото зимата. Натъркайте го добре вечерта и на сутринта сами ще се убедите, че просто палите и тръгвате.

Ако сте си взели авокадо, само че ви е останало, то можете да поставите глава лук до него. Така няма да потъмнее и ще възпрепятствате окисляването. Също по този начин, в случай че даже горният пласт да стане кафяв, то вътрешността ще си остане зелена и красива.

Лукът може да ви помогне и за идеално кръгли пържени яйца. Нарежете го на шайби и го използвайте при приготвянето им. Така ще имате освен хубава форма, само че и прелестен усет.

Както виждате, лукът има доста приложения и е хубаво да се възползвате от тях. Все отново, всяка една стопанка има най-малко една глава от зеленчука в хладилника си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР