Лука Дончич вкара 32 точки направи девет асистенции, а Кайри

...
Лука Дончич вкара 32 точки направи девет асистенции, а Кайри
Коментари Харесай

Лука Дончич отбеляза 32 точки и Далас изравни серията срещу ЛА Клипърс

Лука Дончич вкара 32 точки направи девет асистенции, а Кайри Ървинг означи 23 пункта за победа на Далас Маверикс с 96:93 против Лос Анджелис Клипърс в мач от плейофите на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА). Серията сред двата тима е равна след втория дуел.

Пи Джей Уошингтън добави 18 точки за Маверикс, които изгубиха с двуцифрена разлика в неделя, вкарвайки единствено 30 в първото полувреме. Дончич и Ървинг обаче приключиха с 19/44 в стрелбата за 43.2% успеваемост, което бе основата за триумфа във втория мач.

Ървинг вкара 3/4 стрелби от нарушаване 12 секунди преди края, подпечатвайки успеха за Далас. Джеймс Хардън и Пол Джордж пък означиха по 22 точки за Клипърс, които не съумяха да се възползват от завръщането на Кауай Ленърд. Той вкара единствено 15 точки за 35 минути игра.

Паскал Сиакам вкара 37 точки и завоюва 11 битки за победа на Индиана Пейсърс със 125:108 против Милуоки Бъкс, с което и тази серия бе изравнена след два мача. Майлс Търнър способства за това с 22 точки, седем битки, шест асистенции и три блокирани стрелби.

Пейсърс завършиха отрицателната си серия от 10 следващи загуби в плейофите, макар 34-те точки на Деймиън Лилард за Бъкс. Домакините не престават да бъдат без огромната си звезда Янис Адетокумбо, който лекува травма в прасеца.

Джейдън Макдениълс вкара 25 точки и Минесота Тимбъруулвс надделя Финикс Сънс със 105:93 в плейофите на запад. Майк Конли и Руди Гобер приключиха с по 18 точки за тима от Минеаполис, който поведе с два мача в серията против Сънс.

Първенство на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА), първи рунд на плейофите:

Минесота - Финикс - 105:93
* Минесота води с 2:0 в серията.

Милуоки - Индиана - 108:125
* Серията е равна при 1:1 победи.

ЛА Клипърс - Далас - 93:96
* Серията е равна при 1:1 победи./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР