Валежите в средата на седмицата ще понижат концентрацията на полени

...
Валежите в средата на седмицата ще понижат концентрацията на полени
Коментари Харесай

Полените бързо ще алергизират въздуха през сухите часове

Валежите в средата на седмицата ще намалят концентрацията на полени от сем. Житни във въздуха. Това сочи прогнозата за алергизиращите растения, която е взаимен план на bTV и Националния център по заразни и паразитни заболявания.

ЦЪФТЕЖ НА Съвет за електронни медии. БОРОВИ

До сряда количеството пъстър прашец във въздуха ще се усилва. При дърветата ще не престават да цъфтят боровете и смърчовете и концентрацията на полените им във въздуха ще бъде висока, само че най-малко те не са мощно алергизиращи.

ЦЪФТЕЖ НА Съвет за електронни медии. ЖИТНИ

Сем. Житни мощно алергизират и през сухите часове, които ни чакат, концентрацията им бързо ще се покачва. В дъждовните дни към средата на седмицата концентрацията на житните ще се намали до умерена.

Какви са признаците при поленовите алергии?

Първите признаци на сезонната алергия към полени са от страна на дихателните пътища. Това сподели за bTV Новините д-р Симеон Узунов, алерголог в Александровска болница.

„ Началото е обвързвано с бистри тайни, задръстване на носа, сърбежи и кихане. Засягат се и очите - зачервяват се, има сълзене, сърбежи. Дори е допустимо да се следи оток. При хора с астма е вероятен зной, кашлица, стягане и свирене в гърдите “, обясни д-р Узунов.

Специалистите поучават при сходни признаци да се потърси консултация с доктор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР