Луис Хамилтън с Мерцедес“ и Шарл Льоклер с Ферари“ бяха

...
Луис Хамилтън с Мерцедес“ и Шарл Льоклер с Ферари“ бяха
Коментари Харесай

Дисквалифицираха Луис Хамилтън и Шарл Льоклер от Гран при на САЩ

Луис Хамилтън с „ Мерцедес “ и Шарл Льоклер с „ Ферари “ бяха дисквалифицирани от Гран при на Съединени американски щати, откакто се оказа, че планката под пода на болидите им е износена повече от позволеното. Това значи, че те са имали повече прилепналост към пистата в Остин, Тексас.

Екипите обяснили, че нямали време за обслужване на болидите поради спринтовото съревнование в събота, само че тези причини са били отхвърлени от стюардите.

Хамилтън бе втори след 3-кратния международен първенец Макс Верстапен. Така към този момент второто място е за Ландо Норис с „ Макларън “, а третото място на подиума отива при Карлос Сайнц с „ Ферари “. Льоклер пък бе единственият, който рискува с едно прекъсване в бокса, само че това не му даде преимущество и приключи шести.

Вторият водач на „ Ред Бул “ Серхио Перес се изкачи до четвъртото място и по този начин усили преднината си пред Хамилтън за второто място в генералното класиране. Съотборникът на Луис Джордж Ръсел се изкачи до петото място, шести е Пиер Гасли, а Ланс Строл седми. Юки Цунода взе вкупом 4 точки – три от осмото място и една от бонуса за най-бърза обиколка. И двата болида на „ Уилямс “ се намърдаха в точките – Алекс Албън е девети, а Логън Сарджънт – десети. Това е първи пункт в кариерата на американеца Сарджънт.

Решението на стюардите може да се апелира.

 

24chasa.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР