Лудогорец записа втора поредна загуба в Лигата на конференциите -

...
Лудогорец записа втора поредна загуба в Лигата на конференциите -
Коментари Харесай

Лудогорец падна и в Истанбул, можеше да грабне точка

" Лудогорец " записа втора поредна загуба в Лигата на конференциите - 1:3 като посетител на турския гранд " Фенербахче " в Истанбул. Двубоят бе първи за завърналия се за повторно в Разград треньор Георги Дерменджиев.

В предходния си мач " орлите " бяха съкрушени от датския " Нордселанд " с 1:7, като този резултат и последния в Първа лига - 0:0 с " Арда ", костваха уволнението на Ивайло Петев.

Доскорошната звезда на британската Висша лига Миши Батшуай откри в 42-ата минута, а в 52-ата Миха Зайц удвои. Българският отбор понижи с автогол на Родриго Бекао в 65-ата. Марко преди края Зайц фиксира крайния резултат, а малко преди този момент " орлите " изтърваха 2:2.

Публиката на " фенерите " предложи впечатляваща хореография, като виковете на гръмогласните им почитатели бяха съчетани с плакати в чест на честванията на 100 година от основаването на Турската република. Личаха портрети на първия президент Мустафа Кемал Ататюрк.

" Лудогорец " започна агресивно. Якуб Пьотровски и Клод Гонсалвеш пробваха акции, като тази на втория бе с добър капацитет за попадение.
 Снимка АП/БТА
Постепенно домакините започнаха да усилват натиска си, само че не толкоз, че да тормозят защитата на " зелените ". В 42-ата минута обаче поведоха - Миши Батшуай беше изведен от бразилеца Фред самичък против вратаря и без проблем го преодоля.

Преди това обаче " Лудогорец " загуби топката в половината на турците, а Педро Нареси се сблъска със съдията и това му попречи да реагира. Топката стигна до досегашния халф на " Манчестър Юнайтед " Фред, който отстрани Вердон и подаде на белгийския нападател Батшуай.

Седем минути след началото на второто полувреме домакините удвоиха преднината си, а голмайстор стана словенскияг национал Миха Зайц. В попадението ефективно присъединяване взе сръбския национал и някогашен капитан на " Аякс " Душан Тадич.

B 65-ата минута Лудогорец стигна до гол при осъществяване на корнер, пристигнал от една от дребното офанзиви на българите в тези минути. Кайо Видал центрира, Пьотровски първи опита да играе с топката, след него Педро Нареси искаше да вкара със задна ножица от дребното наказателно поле. Щастливо отскочилата топка се отби в бедрото на Родриго Бекао и подлъга вратаря Ирфан, с цел да влезе в мрежата.

В 82-ата " Лудогорец " се размина с равнене. Бърнард Текпетей бе избеден на чиста позиция отдясно, само че вратарят Ирфан го блокира, а притичалият Дуа не съумя да засече в мрежата. Малко по-късно се откри добър късмет и пред Педро Нереси, но и той не сполучи.

В добавеното време фенерите стигнаха до трети гол, още веднъж осъществен от словенеца Миха Зайц.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР