Лудогорец загуби с 0:2 гостуването на Балкани от първия квалификационен

...
Лудогорец загуби с 0:2 гостуването на Балкани от първия квалификационен
Коментари Харесай

Лудогорец изритва Петев, ако не успее да отстрани косоварите

Лудогорец загуби с 0:2 гостуването на Балкани от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Изключително слабото показване на разградчани на стадион " Фадил Вокри " в Прищина разклати съществено стола на треньора Ивайло Петев.

Тимът му бе надигран по всички индикатори от първенеца на Косово и даже можеше да допусне по-унизително проваляне. При неуспех на Лудогорец на толкоз ранен стадий от похода към групите на Шампионската лига то съвсем несъмнено Петев ще би трябвало да си търси нова работа, написа " Тема Спорт ".

Реваншът против Балкани е на 19 юли, сряда, от 21:00 часа на стадион " Хювефарма Арена ". Преди това обаче има различен мач. " Орлите " стартират шампионата с посещение на абсолютния дебютант в елита Крумовград. Двубоят е на следващия ден от 21:00 часа и ще се играе въз основата на Ботев (Пловдив).

Интересното е, че преди 10 години Петев бе уволнен от Лудогорец след проваляне на старта на евротурнирите, последвано от такова и в шампионата. На 17 юли 2013-а разградчани отстъпиха с 1:2 при гостуването на Слован Братислава в пресявките за Шампионската лига. Само 3 дни по-късно падна с 0:1 от тогавашния дилетант в Първа лига Любимец с 0:1 и това докара до освобождението на наставника. На негово място застана Стойчо Стоев, който изведе отбора до 1/8-финал в Лига Европа.

Петев продължава да няма триумф с Лудогорец в евротурнирите. Балансът му към този момент е 1 тъждество и 3 загуби, при голова разлика 4-8. За отбелязване е, че той не е отстранил противник на континенталната сцена. С АЕЛ Лимасол има 1 победа и 3 провали, а с Динамо (Загреб) - 4 загуби.

Лудогорец постоянно се разделя с наставници след неизпълнени цели в евротурнирите. От последните наставници по този начин си потеглиха Валдас Дамбраускас и Павел Върба.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР