Лудогорец ще започне изграждането на нов сектор за гости на

...
Лудогорец ще започне изграждането на нов сектор за гости на
Коментари Харесай

Лудогорец започва строеж на нов сектор за гости на „Лудогорец арена“

Лудогорец ще стартира построяването на нов бранш за посетители на „ Лудогорец сцена “. За това удостовери изпълнителният шеф на първенците Ангел Петричев в изявление за „ Спортно шоу Гонг “ по Дарик радио.

„ Поискахме смяна в концесуалния контракт. Според него трябваше да продължим с реконструкцията на „ А “ бранш. Поискахме позволение обаче да бъде направена смяна, с цел да можем да реконструираме бранша за посетители. На финалната права сме на плановата подготовка. Ще стартираме построяването на новия бранш след края на полусезона. Секторът ще бъде огледален на бранш „ Моци “ с някои ограничения за сигурност. Представете си естрада „ Моци “ с някои детайли, които биха обезпечили сигурността на хората. Няма да има нищо притеснително за гостуващите почитатели “, разяснява Петричев.

Според думите на шефа на Лудогорец, новата естрада може да бъде подготвена още преди началото на пролетния дял на шампионата.

„ Зимата ме кара да се въздържа от някакви прогнози. Ще се опитаме да го създадем оптимално бързо. Този бранш ще бъде доста по-лесен за строителство от бранш В, тъй като основите са подготвени. Няма да има огромни ровове. Предполагам, че бързо ще стане подготвен. Ако не успеем до началото на пролетния полусезон и по особено за гостуването на огромните агитки, ще намерим решение за гостуващите почитатели. Ние сме задължени да осигурим 10% от потенциала на стадиона за гостуващите почитатели “, продължи той.

Петричев обясни и аргументите, заради които гостуващите почитатели в мачовете от Лига Европа са настанявани в Сектор А, а тези на българските клубове в „ клетката “ зад една от вратите.

„ Нека да създадем едно доста съществено конкретизиране. Ние персонално нямаме срещу да настаним всички искащи в А бранш, само че кой би подсигурил персонално, че няма да има произшествия с потърпевши хора. Взехме решение да обезопасим бранша по този метод поради някои неща. Първо попадна факла в краката на дете в инвалидна количка. След това бе запалена косата на една жена. Тези обстоятелства не се демонстрират на напред във времето “, сподели Петричев.

„ За мен е значимо да осигуря сигурността на стадиона. Тези неща се не помнят, а те са най-важните. Важно е хората да се усещат спокойни на „ Лудогорец Арена “. Имаше 30-40 индивида в Сектор В. На тях случили им се нещо? Разпоредихме спомагателни стюарди, които да обезпечат сигурността. Те си гледаха обикновено и удобно мача и си подкрепяха тима. Ние не можем да допуснем някои да нахлуе на терена и да прекратят мача. За мен е значима сигурността на стадиона. При нас идват доста дами и деца, а те са значими за нас. Ако някой персонално поеме отговорността и каже, че на тези хора няма да им се случи нищо, няма проблем “, показа още изпълнителният шеф на Лудогорец.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР