Лудогорец ще стартира европейската си кампания за сезон 2021/2022 в

...
Лудогорец ще стартира европейската си кампания за сезон 2021/2022 в
Коментари Харесай

Лудогорец започва своя поход в Европа

Лудогорец ще започва европейската си акция за сезон 2021/2022 в Европа през днешния ден от 20 часа на " Хювефарма Арена ". В първия квалификационен кръг на Шампионска лига първенецът на България се изправя против Шахтьор Солигорск от Беларус. Това ще бъде юбилейно 10-о присъединяване на Лудогорец в евротурнирите.

Разградчани до момента на два пъти успяваха да изминат целия път и да се класират за групите на Шампионската лига. Това се случи през 2014 и през 2016 година.

В два случая обаче " орлите” приключваха присъединяване си още след първите си конфликти - през 2012 и през 2015 година.

Днешният мач ще означи и още един празник за Лудогорец. Това ще е среща номер 100 за отбора в евротурнирите. В досегашните си 99 мача разградчани имат 33 победи, 28 равенства и 38 загуби на сметката си. Головата им разлика пък е 143:130. Само в Шампионската лига салдото на тима е 15 триумфа, 11 ремита и 20 провали с голова разлика 70:66.

Една единствена алтернатива има треньорът на българския първенец преди първия формален мач за сезон 2021/22. Тя е обвързвана с това кой да поведе офанзивата – голмайсторът Клаудиу Кешеру или Пиерос Сотириу.

След последната подготовка нощес кипърецът водеше с едни гърди, най-много тъй като е доста по-активен в пресата на противника и има по-сериозен физически потенциал от 34-годишния румънец. Иначе останалите 10 са изцяло ясни, като Стефан Баджи ще размени санкции Алекс Сантана. Преди началото на подготовката имаше алтернатива и какъв да е вратар – Кристиян Кахлина или Серджо Пад, само че по време на контролите хърватинът не остави подозрение кой е в по-добра форма.

Треньорът Дамбраускас разясни преди дуела, че тимът е подготвен за мача.

От лагера на противника един футболист несъмнено респектира всички в Лудогорец. Става дума за централния нападател на беларусите Дембо Дарбо. Той е единствено на 22 години и е роден в Гамбия.

Тръгнал е от Реал де Банжул, а е играл и за сенегалския Ндиамбур.

В професионалната си кариера има тъкмо 55 мача, в които е вкарал 31 гола. Първо играе за северномакедонския Шкупи, за които през предходната есен бележи 16 попадения в 18 срещи. Купен е от Шахтьор Солигорск през януари за 700 000 евро. До момента през акцията гамбиецът има 13 гола в 14 мача, което е показателно за това какъв брой рисков е в действителност 186-сантиметровият таран. От лагера на Шахтьор отдадоха нужното почитание на Лудогорец, само че сигурно ще желаят да се показват на равнище.

За гостите единайсеторката най-вероятно ще бъде формирана от вратаря Гутор под рамката и карето Шевченко, Филипенко, Сачивко и Антич в защита. Бегунов и Корзун ще са опорните халфове, а Стасевич и Ахмеди ще стартират на крилата. Атаката ще води Дарбо, а зад тила му ще го поддържа Подстрелов.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР