Лудогорец се провали срещу Ференцварош и рано-рано се прости с

...
Лудогорец се провали срещу Ференцварош и рано-рано се прости с
Коментари Харесай

Целта пред Лудогорец е да реши всичко още в Исландия

Лудогорец се провали против Ференцварош и рано-рано се елементарни с вярата да стигне до групите на Шампионската лига, само че с това присъединяване на разградчани в евротурнирите не завършва. Те се причислиха към останалите представители на България в Лига Европа, а жребият им отреди напълно допустим противник - исландския Валур, който също се препъна в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, губейки с общ резултат 0:5 от Марибор.

Опитът, класата и самочувствието са напълно на страната на Лудогорец. Букмейкърите също дават солидно преимущество на " орлите " и чакат те да завоюват още в Исландия, което значително ще предопредели крайния победител от двойката.

Въпреки мъчителното отпадане от Ференцварош, Лудогорец започва решително в шампионата и реализира победи против новака Царско село и Берое. Успехът с 4:2 под Аязмото сподели, че когато са в въодушевление и играта им върви, футболистите на Стойчо Стоев мъчно могат да бъдат спрени в България. Сега те ще желаят да затвърдят положителните усещания от последния мач и в Рейкявик.

Стойчо Стоев остави отвън групата Марселиньо, който си разреши иронична да се усмихва при промяната си в реванша против Ференцварош. Вместо бразилеца, конците в средата на терена ще дърпа Дан Битон, а зад него ще е двойката Баджи - Анисе. Почивка най-вероятно ще получи полякът Яцек Горалски. Атаката сигурно ще води Клаудиу Кешерю, а не Якуб Шверчок, който пропусна дузпа против унгарците. По крилата ще се разчита на Джоди Лукоки и Жоржиньо, само че е допустимо единият от двамата да остане на пейката за сметка на Мавис Чибота. Козмин Моци е осъден и в центъра на отбраната ще си партнират Георги Терзиев и рафаел Форстър.

Валур има 23 участия в евротурнирите, само че единствено в 4 пъти са успявали да отстранят противници. " Жертви " на исландския отбор са ставали Жьонес Еш (1:1, 3:3 и повече голове на непознат терен в първия кръг на КЕШ през 1967 г.), МиПа (3:1 и 1:0 в квалификационния кръг на КНК през 1993 г.), Вентспилс (1:0 и 0:0 в първия квалификационен кръг на ЛЕ през 2017 г.) и Санта Колома (3:0 и 0:1 във втория квалификационен кръг на ЛЕ през 2018 г.).

Голямото име в състава на домакините е вратарят Ханес Халдорсон, който направи възторг с изявите си на Евро 2016, когато исландците стигнаха до 1/4-финалите. Старши треньорът Олафур Йоханесон е наясно, че тимът му е новобранец против Лудогорец, само че все пак ще псуне двама нападатели - Финсен и Педерсен.

Лига Европа - втори квалификационен кръг:

ВАЛУР - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни сформира:

ВАЛУР (3-5-2): Х. Халдорсон; Хедлунд, Сигбьорнсон, Ериксон; Адолфсон, Петри, К. Сигурдсон, Х. Сигурдсон, Ларусон; Финсен, Педерсен
Старши треньор: О. Йоханесон
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): П. Илиев; Икоко, Терзиев, Форстър, Сисиньо; Анисе, Баджи; Лукоки, Битон, Жоржиньо; Кешерю
Старши треньор: С. Стоев

СЪДИЯ: Г. Коминис (Гърция)
СТАДИОН: " Хлидаренди ", Рейкявик
НАЧАЛО: 22:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Лига Европа 2 кръг, четвъртък 25 юли  Валур 22:00предстои  Лудогорец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР