Лудогорец се доближи до седма поредна титла в първенството, след

...
Лудогорец се доближи до седма поредна титла в първенството, след
Коментари Харесай

Лудогорец докосва седмата с обрат над ЦСКА

Лудогорец се приближи до седма поредна купа в шампионата, откакто завоюва щастливо с 3:2 ЦСКА-София в дербито на 28-ия кръг в Първа лига. Делиорманци дръпнаха с шест точки на алените в борбата за златните медали. Гостите повеждаха на два пъти посредством Кирил Десподов и Рубен Пинто, само че с попадения на Якуб Шверчок (2) и Клаудиу Кешерю разградчани стигнаха до заслужени три точки.

За успеха на орлите спомогнаха и неуместно изкараните два жълти картона на Жеферсон в 56-ата минута, когато резултатът бе 1:1. До този миг и шансът бе на страната на алените, защото Лудогорец на два пъти бе нацелил гредите след удари на Мисиджан и Кешерю.

Срещата стартира равностойно, а първата рискова обстановка бе пред вратата на гостите. Тя пристигна в 11-ата минута, когато Мисиджан пое топката отдясно, преодоля Чорбаджийски и след страховит фалцов шут с десния крайник нацели левия непряк дирек. Червените дадоха отговор с шут на Рубен Пинто от двайсетина метра, само че в навън.

В 30-ата минута домакините като по знамение не откриха резултата. Сисиньо изведе Мисиджан зад тила на Манолев, холандецът пусна топката около излезлия Черниаускас, само че тя се отклони в крайници на Чорбаджийски и излезе в корнер.

Пет минути по-късно Лудогорец изпусна нова отлична опция. Натанаел центрира остро по земя, само че Кешерю не съумя да засече топката във вратата на метър пред голлинията. В тази обстановка румънецът можеше да вкара с десния крайник, само че избра да осъществя атрактивно с пета с левия крайник и пропиля от по този начин наречените 100-процентови положения. 

Така се стигна до 45-ата минута, в която Лукоки извърши фаул против Тиаго пред наказателното поле на разградчани. Зад топката застана Кирил Десподов, който след неспасяем шут откри резултата - 1:0 за ЦСКА-София.

На почивката наставникът на домакините Димитър Димитров извърши една промяна - на мястото на Джоди Лукоки се появи Якуб Шверчок. Имнно полякът изравни шест минути след появяването си в игра. Сисиньо изведе чудесно Кешерю по дясното крило, румънецът центрира превъзходно към Шверчок, който технично с левия крайник не остави късмет на Черниаускас - 1:1.

Лудогорец бе покрай цялостен поврат в 55-ата минута, когато Кешерю извърши превъзходен фаул, само че топката нацели дясната греда. За нарушаването против Сисиньо пък Жеферсон получи жълт картон. Само минута по-късно Жеферсон направи огромна нелепост, откакто бутна при спряна игра Дяков и разумно напусна игра с втори жълт картон.

Въпреки че бяха в числено понижен състав, в идващите минути алените въобще не отстъпиха самодейността. Дори в противен случай - в 71-ата минута ЦСКА-София стигна до втори гол. Джеси проби по дясното крило и откри Рубен Пинто, който с обмислен шут от 6-7 метра не остави късмет на Ренан - 1:2 за гостите. 

Последва стъписване в редиците на Лудогорец, само че след влизането на Кампаняро за сметка на Дяков домакините съумяха да натиснат съществено своя конкурент. Именно аржентинецът бе покрай попадение в 80-ата минута, само че параболичният му шут от границата на наказателното поле бе избит по брилянтен метод от Черниаускас. Нищо не бе в положение да избави ЦСКА-София в 85-ата минута, когато Натанаел центрира към Марселиньо, халфът смъкна за Кешерю и румънецът вкара за 2:2.
Голът даде криле на орлите и в 88-ата минута те стигнаха до цялостен поврат. Един от най-хубавите на терена - Върджил Мисиджан, проби отляво и центрира към Шверчок, който изпревари Георгиев и с глава вкара второто си попадение в мача за крайното 3:2, трансформирайки се в воин за своя тим.
Просташки прояви на Светослав Дяков след два от головете опорочиха другояче правилния мач. За наказване на самозабравилия се пехливанин обаче забравете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР