Лудогорец реализира пореден силен входящ трансфер. Дванадесеткратните шампиони привлякоха шведския

...
Лудогорец реализира пореден силен входящ трансфер. Дванадесеткратните шампиони привлякоха шведския
Коментари Харесай

Лудогорец осъществи силен трансфер, шампионите обявиха интересни подробности

Лудогорец осъществя следващ мощен входящ трансфер. Дванадесеткратните първенци привлякоха шведския централен бранител с гамбийски генезис Ноа Сонко Сунберг от Левски. Ръководствата на двата клуба завършиха сполучливо договарянията по договорката във вторник, като в това време Сонко Сунберг мина медицински проучвания и фитнес проби.

Той ще бъде показан публично пред почитателите директно преди началото на мача с Олимпия (Любляна) тази вечер, който е с начален час 21,45 ч. на " Хювефарма Арена ".

Въпреки големия интерес и множеството запитвания за финансовите параметри по договорката, ПФК Лудогорец не може да разгласи трансферната сума за покупката на Сонко Сунберг заради точка за конфиденциалност в контракта. Тя обаче надвишава парите, тиражирани в средствата за всеобща информация.  

" Познавам Лудогорец и съм наясно с опциите на тима. Надявам се сезонът да бъде мощен и отборът да се показа мощно и в България, и в евротурнирите, както през последните години ", разяснява Ноа Сонко Сунберг.

Преди да пристигна в Левски през 2022 година централният бранител е играл за шведските АИК, Сундсвал и Йостерсундс. Има и мачове за националния тим на Гамбия. 

Сонко Сунберг е петият нов футболист на Лудогорец за този сезон. Преди него в тима бяха привлечени поредно Марсел Хайстер, Сон, Квадво Дуа и Руан Круз.

ПФК Лудогорец благодари на управлението на ПФК Левски за професионалното отношение и държание при договарянията и реализацията на прехвърлянето. 

ВИЗИТКА

Това е Сонко Сундберг
Роден на 6 юни 1996 година в Стокхолм
Ръст: 187 см.
Юноша на Енскеде и АИК
КАРИЕРА
2013-17    АИК    29/2
2016-17    Сундсвал (под наем)    51/4
2018-21    Йостерсундс    98/5
2022-23    Левски    53/1
За националния тим на Гамбия:    7/0
УСПЕХИ
Купа на България: 1 път (2022)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР