Лудогорец претърпя тежка загуба с 0:4 при гостуването си срещу

...
Лудогорец претърпя тежка загуба с 0:4 при гостуването си срещу
Коментари Харесай

"Лудогорец" ще доиграe за протокола групата си в Лига Европа

" Лудогорец " претърпя тежка загуба с 0:4 при гостуването си против " Тотнъм " от група J на Лига Европа. Това бе четвърто следващо проваляне за българския първенец в групата, с което се изпариха и теоретичните шансове за класиране на 1/16-финалите в шампионата. " Лудогорец " сега е на последно място, без извоювана точка. С по 9 т. са " Антверпен " и " Тотнъм ", като белгийският отбор е отпред в групата с по-добра голова разлика. Другият участник в гр. J - австрийският ЛАСК е трети с 6 т. след домакинската си загуба с 0:2 от " Антверпен ".

Като оправдания за " Лудогорец " може да послужат изчезналите съществени играчи - Инихио Марин, Сисиньо и Алекс Сантана. А също, че много от футболистите бяха единствено на 2-3 тренировки след прекарана карантина. Оставяйки тези фактори встрани обаче разградчани играха много неенергично, без експанзия, елементарно губеше битката за топката. Грешките в отбрана на мъчно повратливия Козмин Моци и Оливие Вердон пък мъчно се побираха на пръстите на двете ръце.

В 16-ата мин. точно двамата бранители разрешиха на бразилеца Карлос Винисус да излезе самичък против вратаря Пламен Илиев и да открие резултата. В 32-ата мин. Бен Дейвис улучи греда, а единствено две минути след това Танги Ндомбеле преодоля със скандална лекост няколко футболисти на " Лудогорец " и шутира. Илиев отби топката, тя попадна в Деле Али, който умерено я подаде към Винисус и той вкара втория си гол.

Третото попадение пък националът Пламен Илиев ще се опита да не помни допустимо по-скоро, само че в действителност ще му се трансформира в призрачен сън. В 63-ата мин. Хари Уинкс получи топката от тъч и видя, че вратарят на " Лудогорец " е излязал леко напред, след което го трансферира с шут от 40 метра.

Крайният резултат оформи Лукас Моура в 73-ата мин. след асистенция на Винисиус.

Лека разтуха за " Лудогорец " е, че това не е най-тежката загуба на тима в Европа или пък в Англия. Отново в Лондон отборът загуби с 0:6 от " Арсенал " в Шампионската лига на 19 октомври 2016 година Разградчани още веднъж позволиха 6 безответни гола и на 7 ноември 2019 година, при гостуването против " Еспаньол " в Лига Европа.

До края на присъединяване на отбора в групата остават два мача - посещение против " Антверпен " на  декември и домакинство против ЛАСК на 10 декември.

" Подходихме с трима централни бранители. Това не даде на съперника толкоз благоприятни условия, колкото имаше в Разград, само че ни попречи на нас да създадем повече благоприятни условия и да владеем топката. Днес не успяхме да отправим прецизен удар към вратата на противника и бяхме тотално надиграни. " Тотнъм " е доста доре проведен тим, който доста бързо пресира противника. Нашият отбор не е привикнал да изритва топката и не намирахме точния път и точното време. Затова доста постоянно играехме обратно с Пламен Илиев, което бе неточност. Във всяка една част трябваше да бъдем по-настоятелни. Тотнъм направи и повече нарушавания от нас, което е доказателство по какъв начин те влязоха в мача - по-агресивно, а за нас бе мъчно да играем. Все отново след дългата пауза и с малко тренировки футболистите ни изиграха един порядъчен мач, който може да ни помогне да си върнем формата ", съобщи след мача и.д. треньор на " Лудогорец " Станислав Генчев .

Мениджърът на " Тотнъм " Жозе Моуриньо пък разяснява също пред националната ни телевизия: " Подходихме доста съществено към мача, с почит към " Лудоторец ". Те излязоха с друга тактическа скица, само че ние играхме доста съществено - в отбрана и напред. Разбира се, съхраних силите на някои играчи - Хари Кейн, Сон. Все отново единствено след по-малко от 60 часа имаме различен мач, умората е огромна. " Португалецът сподели няколко думи и за гибелта на Диего Марадона. " Той винаги е бил изумителен с мен. Беше добър другар. Помагал ми е в сложни моменти. Толкова скърбя. Ще ми липсва. Той е безконечен. Коато мисля за Марадона ми се желае да се разсмея, имам толкоз мемоари с мен. Но ми липсва ужасно доста ", посочи Моуриньо.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР