Лудогорец постигна втора поредна победа на лагера си в Австрия

...
Лудогорец постигна втора поредна победа на лагера си в Австрия
Коментари Харесай

Лудогорец опитоми съпротивата на азерския шампион в Австрия

Лудогорец реализира втора поредна победа на лагера си в Австрия и трета през лятната подготовка преди старта на сезон 2019/20. Разградският отбор надделя азербайджанския първенец Карабах с 2:0, а 45 минути за азерите игра българският полузащитник Симеон Славчев. Головете за родния отличник бяха дело на Марселиньо и Димо Бакалов, а срещата ще се запомни с положителната успеваемост на „ орлите”.

Лудогорец сътвори пет положения в хода на мача в Кьосен, а две от обстановките влезнаха във вратата на Карабах. Тимът на Стойчо Стоев също по този начин продължава да има позволен единствено един гол в трите си контроли – от Надежда Доброславци от дузпа.

Следващата инспекция на „ орлите” е на 25-и юни против украинския гранд Шахтьор Донецк.

Съвсем предстоящо наставникът Стойчо Стоев прави няколко промени в стартовия си състав, за разлика от срещата с Триглав. На вратата стартира Пламен Илиев, а карето в отбрана пред него е построено от Сисиньо, Антон Недялков, Драгош Григоре и най-новият в селекцията на разградчани футболист - Жордан Икоко. Опорна двойка полузащитници са Светослав Дяков и Дан Битон, а Марселиньо ще е "на гърба " на нападателя Димо Бакалов. По крилата за "орлите " ще играят Светослав Ковачев и Мавис Чибота.

Карабах излиза в сграда 4-5-1, като нападението е водено от Махир Емрели. Българинът в състава на азерите Симеон Славчев е оставен на аварийна пейка.

⚽ Our starting 1️⃣1️⃣ against Qarabag#Ludogorets #Qarabag #LudogoretsQarabag pic.twitter.com/rP2WJvh6q5
— PFC Ludogorets 1945 (@Ludogorets1945) June 22, 2019
Още в първата минута Лудогорец можехе да инкасира попадение след върната топка към Пламен Илиев. Стражът на „ орлите” се забави с изритването на топката, а Емрели нападна топката и я блокира, само че след двоен рикошет тя излезе в корнер. При последвалия ъглов удар пък Карабах можеше още веднъж да поведе в резултата, само че топката бе избита от голлинията от Димо Бакалов. Лудогорец направи добра офанзива в седмата минута, като Мавис Чибота и Димо Бакалов комбинираха, само че последният не съумя да приключи офанзивата.

В 13-ата минута пристигна първата хубава опция за Лудогорец. Мавис Чибота бе открит с прелестен пас зад тила на отбраната, овладя и стреля с десния крайник, само че вратарят Вагнер реагира и почисти в ъглов удар. При корнера, изпълнен от Дан Битон, Димо Бакалов насочи удар с глава, който бе изчистен от голлинията от защитник на Карабах. Натискът на разградчани даде резултат и в 17-ата минута Лудогорец поведе. Дан Битон проби отдясно, само че пусна паралелно за Димо Бакалов, който върна метър обратно за Марселиньо. Плеймейкърът на Лудогорец насочи мощен удар по земя, а топката влетя в долния ляв ъгъл на Вагнер – 1:0.



В 24-ата минута Карабах можеше да изравни резултата, откакто Зубир овладя отляво и насочи диагонален удар с десния крайник, само че топката прелетя край десния непряк дирек на Илиев. Миг по-късно Махир Емрели насочи удар от междинна отдалеченост, само че още веднъж неакуратен. В 29-ата минута и "осмицата " на Лудогорец Дан Битон опитва шанса си от сериозна отдалеченост, само че топката прелетя над напречната греда на Вагнер. Две по-късно Ковачев напредна доста добре отдясно и върна обратно към Мавис Чибота, само че ударът му не бе задоволително сериозен, с цел да затрудни вратаря на Карабах.

Минута преди края на първото полувреме Пламен Илиев трябваше да се намесва решително след тежък удар на Абдулах Зубир, само че стражът на разградчани съумя в последна сметка да улови топката.

През второто полувреме в игра за Карабах влезе българският полузащитник и някогашен футболист на Литекс Ловеч - Симеон Славчев. Първата по-сериозна обстановка през втората част пристигна на сметката на Карабах. Тогава на дъгата на наказателното поле бе открит Дани Китана, а испанецът насочи удар, само че ужасяващо неакуратен. След един час игра "белите " в този мач направиха поредна добра обстановка. Зубир видя Абдулайев, който стреля, само че Ренан се намеси добре и почисти в корнер.

Родният отличник съумя да удвои резултата след 70 минути игра. Топката бе открадната в средата на терена от Джоди Лукоки, а Станислав Манолев пусна незабавно пас за Лукоки, който се освободи от Гараев и пусна паралелно за Бакалов, който не можеше да сбърка – 2:0.

В 78-ата минута Муса Гурбанлъ опита удар от междинна отдалеченост, само че топката спря право в обятията на Ренан дос Сантос. Миг по-късно Рафаел Форстър сбърка при изнасянето на топката, а Симеон Славчев се завъртя и стреля от границата на наказателното поле, само че топката прелетя над напречната греда на Ренан. До края на срещата двата тима сензитивно понижиха оборотите и напълно справедливо срещата приключи при резултат 2:0 за българския отбор.

ЛУДОГОРЕЦ - КАРАБАХ 2:0

1:0 Марселиньо (17')

2:0 Димо Бакалов (70')

Стартови сформира:

Лудогорец (4-2-3-1): Пламен Илиев – Сисиньо, Рафаел Форстър, Драгош Григоре, Жордан Икоко – Дан Битон, Светослав Дяйков – Светослав Ковачев, Марселиньо, Димо Бакалов - Мавис Чибота

Треньор: Стойчо Стоев

Карабах (4-5-1): Карабах: Вагнер да Силва – Максим Медведев, Рашид Садигов, Абас Хюсеинов, Рахил Мамадов - Мичел, Дани Кинтана, Абдулах Зубир, Ричард, Филип Озобоч – Махир Емрели

Треньор: Гурбан Гурбанов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР