Лудогорец победи ЦСКА-София с 1:0 в историческия . Успехът дойде

...
Лудогорец победи ЦСКА-София с 1:0 в историческия . Успехът дойде
Коментари Харесай

Лудогорец взе драматично последния мач на „Армията“

Лудогорец победи ЦСКА-София с 1:0 в историческия. Успехът пристигна извънредно трагично в 18-ата минута на добавеното време. Тогава се разписа резервата и някогашен армееец Спас Делев. След попадението полетяха предмети към ликуващите играчи на гостите, като топка удари треньора на вратарите Здравко Здравков, който се свлече на тревата и по-късно бе изнесен от сътрудници в тунела на стадиона. Срещата приключи с невижданите 25 минути продължения поради спирането на мача и накъсването на играта.

Поражението прати ЦСКА-София на трето място, с еднакъв брой точки (по 42) с Лудогорец. Лидер е Черно море с три точки повече. Шампионите обаче имат мач по-малко.

Иначе шоуто беше по трибуните, а не на терена, където и двата тима играха внимателно и заобиколиха рисковете, като равенството очевидно ги устройваше. На загрявката преди мача се контузи норвежецът Аслак декор Витри. Така вместо него стартира националът Иван Йорданов. ЦСКА-София приключи без прецизен удар, а зелените – с общо три.

Преди началото деца с червени шалчета се събраха на терена, а боен оркестър изсвири химна на България. На трибуната, както беше заречен, се появи легендата Христо Стоичков в компанията на дребната си щерка, като той се просълзи още преди мача. Впечатляваща хореография имаше в Сектор Г, като тя представляваше дядо и внуче, които четат във вестника, че стартира градежът на новия стадион на клуба, както и на Димитър Якимов в Сектор В.

Двубоят беше спиран два пъти поради заради пироефектите по трибуните, които сътвориха мъгла. Вторият път беше в добавеното време. Така се стигна до 118-ата минута, в която Рик Джонатан центрира остро отляво, топката мина под крайници на Джонатан Линдсет и стигна до друга запаса – Спас Делев, който я вкара във вратата. Четири минути трябваше на ВАР екипа да удостовери попадението, а мачът приключи игра с 25 минути продължение.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР