Лудогорец отстъпи на Астана с 1:2 като гост в първи

...
Лудогорец отстъпи на Астана с 1:2 като гост в първи
Коментари Харесай

Лудогорец допусна обрат и загуби визитата си на Астана

Лудогорец отстъпи на Астана с 1:2 като посетител в първи мач от третия прелиминарен кръг на шампионата Лига Европа. В Казахстан българският първенец позволи поврат и ще търси позитивна развръзка на реванша в Разград след седмица време.


Домакините стартираха по-активно дуела и можеха да открият резултата още във втората минута, когато гредата избави Серджио Падт след удар на Ян Вороговский. „ Зелените “ мъчно се справяха със скоростта на противника в началните минути, само че удържаха и на собствен ред демонстрираха на какво са способни при 2-3 обстановки пред вратата на Йосип Чондрич. Стигна се до 34-та минута, когато Ноа Сонко Сундберг означи дебютното си попадение с екипа на разградчани след прехвърлянето от Левски. Централният бранител се извиси във въздуха след положително центриране от капитана Кирил Десподов и откри за отбора на Ивайло Петев. Радостта на Лудогорец търпя шест минути, преди Астана да възвърне паритета с идентично подаване в наказателното поле, при което Франко Русо не бе безапелационен и Жарко Томашевич преодоля Падт за 1:1.

Малко след началото на второто полувреме нашият тим инкасира за жалост втори гол. Защитата на българския представител още веднъж не внимаваше при центриране и Александър Маручкин не остави шансове на Падт, с цел да оформи цялостния поврат. В идващите минути Десподов стреля неопределено и скоро по-късно бе сменен, а гостите извадиха голям шанс, когато нападателят Дембо Дарбо направи страховит пропуск, останал непокрит от няколко метра против Падт. Астана имаше още положения за трети гол, само че положителните намеси на нидерландския пазач на „ зелените “ ги задържа в мача. От другата страна Лудогорец рядко застрашаваше Чондрич и по този начин загуби първия дуел на казахстанска земя.

Реваншът сред двата отбора на стадион „ Хювефарма Арена “ в Разград е идващия четвъртък, 17 август, от 21:00 часа българско време. Ако отстранят Астана, играчите на Петев ще се изправят против нидерландския гранд Аякс за влизане в групите на Лига Европа. Ако отпаднат обаче, те ще имат за противник един всред Валмиера (Латвия) или Партизани (Албания) в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите. Преди реванша с Астана, за Лудогорец следва домакинство на ЦСКА в Първа лига на 13 август. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР