Лудогорец отново стъпи накриво в първенството. Това се превръща и

...
Лудогорец отново стъпи накриво в първенството. Това се превръща и
Коментари Харесай

Безумна грешка на Слуга лиши Лудогорец от победа

Лудогорец още веднъж стъпи изкривено в шампионата. Това се трансформира и в най-лошия старт за разградчани в историята им, като участник в Първа лига.

В сряда вечер пристигна реми 1:1 против Локомотив (Пловдив) вкъщи. Това се получи след безумна неточност на вратаря Симон Слуга пет минути преди края. Нескопосаната интервенция беляза четвъртата загуба на точки за Лудогорец от началото на сезона.

Макар това да се случи в 11-ия кръг, поради двата си отсрочени мача Лудогорец е изиграл единствено девет мача. И едвам пет от тях завоюва, а другите четири не съумя.

Загуба с 1:3 от Крумовград в първия кръг, загуба от втория в класирането Черно море с 0:1 на 20 август, по-късно пристигна реми с сякаш закъсалия Ботев (2:2) в предходното домакинство, а в този момент Лудогорец не победи и другия пловдивски отбор, който пък е и изненадващия водач в шампионата.

Така обстоятелствата са, че отборът-доминант в родния футбол сега, в никакъв случай не е имал по-малко от актуалните си 17 точки. След девет изиграни дуела. Това не се е случвало в 13-те му сезона в елита.

Освен това разградчани в никакъв случай не са имали и сходно закъснение от върха на този стадий.

Към днешна дата то е внушителните 12 точки. Да, Лудогорец има два мача по-малко и тези точки могат на доктрина да станат 6, само че спечелването на тези дуели няма по какъв начин да е несъмнено. Особено при ритъма досега, в който се печелят по по-малко от 2 т. приблизително на среща (17 в 9 мача).

Лудогорец имаше териториално преимущество през по-голямата част от срещата. Лидерът в класирането обаче издебна своя миг да открадне точката в Разград. Локомотив сподели, че си е взел поучения от предходни мачове с този противник и взе точка. Тя затвърждава положителната форма на “смърфовете ” от началото на сезона. Домакините пък за следващ път демонстрираха уязвимост, че не съумяха да осъществят ситуациите, които основават.

Още в 9-та минута с прелестен удар Текпетей откри за Лудогорец. В 21-ата минута гостите можеха да изравнят след неточност на вратаря Симон Слуга. Стражът бе притиснат подари топката на Евандро, който обаче стреля неопределено от дребен ъгъл и от отдалеченост. Десет минути по-късно Лудогорец можеше да удвои преднината си. Руан взе решение да стреля от дребен ъгъл вместо да потърси Кайо Видал или Клод Гонсалвеш, които бяха на по-добра позиция.

 Снимка: Lokomotiv Plovdiv / Фейсбук

В началото на втората част Лудогорец имаше искания за дузпа, откакто Иван Йорданов влезе в конфликт с Ангел Лясков. След обзор от ВАР съдията Никола Попов не уточни бялата точка. В 53-ата минута Лудогорец удари греда, откакто Руан съумя да се измъкне от бранител на гостите и прокара топката около Хоркаш, само че стълбът избави Локомотив. В 85-ата минута Локомотив изравни безусловно от нищото. Топката бе върната към стража Слуга, който пък се забави прекалено много и разреши на резервата Петър Андреев да го притисне и да чукне топката във вратата за 1:1.

Малко преди този момент ужасно избавяне направи Хоркаш. Вратаря на гостите беше на безусловно другия полюс от Слуга. Вратарят на зелените разочарова

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР