Лудогорец отново е само на точка зад лидера ЦСКА-София. Орлите

...
Лудогорец отново е само на точка зад лидера ЦСКА-София. Орлите
Коментари Харесай

Лудогорец - Славия 2:1: Нонато донесе трите точки за разградчани в добавеното време на мача

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Лудогорец още веднъж е единствено на точка зад водача ЦСКА-София. " Орлите " записаха изстрадал триумф с 2:1 при семейството си на Славия в завладяващ мач от 20-ия кръг на Efbet Лига. В воин за отбора на Анте Шимунджа се трансформира влезлият като запаса Нонато.

На Хювефарма Арена в Разград, Лудогорец стартира по-активно, само че пропуски направиха Игор Тиаго и Якуб Пьотровски. В 18` Спас Делев въпреки всичко откри резултата след композиция с Доминик Янков. Славия изравни четвърт час преди края, когато Тони Тасев беше прецизен от дузпа, отсъдена за фал на капитана Антон Недялков против Ертан Томбак.

Лудогорец обаче се впусна в офанзива и изтръгна трите точки в третата минута от добавеното време посредством появилия се като промяна Нонато.

Така  " орлите " към този момент имат 49 точки в актива си - 1 по-малко от ЦСКА-София, чийто отбор завоюва с 3:1 като хазаин на Ботев Пловдив в своя мач от кръга. Трети е ЦСКА 1948 с 39, а на четвъртата позиция остава Славия с 35.

В 21-ия кръг Лудогорец има тежко посещение на Левски, до момента в който Славия приема закъсалия дилетант Хебър.

 

Други настоящи спортни вести:

Барселона - Кадис 2:0

Барселона завоюва рутинно с 2:0 семейството на Кадис от 22-ия кръг на Ла Лига. Старши треньорът на каталунците Шави Ернандес запази силите на някои футболисти с оглед реванша от плейофа в Лига Европа против Манчестър Юнайтед на „ Олд Трафорд “, който е в четвъртък.

Головете за „ блаугранас “ вкараха още през първото полувреме Сержи Роберто и Роберт Левандовски, като по този метод полякът прекъсна головата си суша на „ Камп Ноу “, защото не беше отбелязвал в последните шест мача. С триумфа Барселона поддържа преднината от 8 точки на върха в класирането пред втория Реал Мадрид.

Домакините излязоха напред в резултата в 43-ата минута. Феран Торес навлезе в наказателното поле, оправи се с трима и центрира, Левандовски стреля с глава, топката бе избита от голлинията, само че при добавката Сержи Роберто не пропусна да раздруса мрежата.

В добавеното време на първата част резултатът стана 2:0. Роберт Левандовски получи на границата на наказателното поле на Кадис и с майсторски удар прати топката във вратата на Ледесма.

 

Олимпиакос - Перистери 85:57: Везенков и компания с втори следващ успех за Купата на Гърция

Най-добрият български баскетболист - Александър Везенков, изведе Олимпиакос до втори следващ успех с Купата на Гърция! Във финала грандът от Пирея разгроми с 85:57 Перистери.

Родното тежко крило записа 20 точки, 5 битки и 5 асистенции и беше неукротим в 20-те си минути на паркета, с което заслужи премията за най-полезен състезател във финала. Най-резултатен с 26 точки стана Алек Питърс от Олимпиакос, до момента в който за Перистери над всички с 16 беше Димитрис Мораитис.

Олимпиакос не остави подозрение в по-високата си класа и натрупа стабилен задатък от 26:10 против водения от легендата Василис Спанулис отбор на Перистери. На почивката таблото на залата в Ираклион показваше 45:21 за любимеца. Разликата мина границата от 30 точки при 68:34, а Везенков и компания не изпуснаха контрола до края.

За Олимпиакос трофеят е втори от началото на сезона след спечелването на Суперкупата през октомври предходната година. Купата на Гърция е 11-та в клубната история.

 

Алкарас - Нори 6:3, 7:5: Световният №2 се завърна на корта с успех в Буенос Айерес

Испанският тенисист Карлос Алкарас завоюва купата на шампионата на клей в Буенос Айрес (Аржентина) с награден фонд 626595 $. Поставеният под номер 1 Алкарас победи на финала втория в схемата Камерън Нори (Великобритания) с 6:3, 7:5 за 1:33 часа и взе трофей още в първото съревнование след завръщането си на корта след три месеца и половина неявяване. По пътя си до купата 19-годишният испанец загуби единствено един сет в четири мача.

Алкарас, който през септември завоюва Откритото състезание на Съединени американски щати и се изкачи до първото място в международната класация, се завърна на корта преди тази седмица, откакто не беше играл от началото на ноември предходната година. Тогава той се отхвърли поради физически проблем в края на втория сет на мача си против Холгер Руне (Дания) от конкуренцията от сериите " Мастърс " в Париж, а по-късно лекуваше мускулни контузии на корема и на бедрото.

За Алкарас, който към този момент води с 4:1 победи против Нори, това е първи трофей за годината и седми в кариерата му.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР