Лудогорец 1 : 0 ЦСКА 78′ ГОЛ! Сотириу бележи от

...
Лудогорец 1 : 0 ЦСКА 78′ ГОЛ! Сотириу бележи от
Коментари Харесай

Лудогорец - ЦСКА, Сотириу бележи от дузпа


Лудогорец

1: 0

ЦСКА
 78′
ГОЛ! Сотириу бележи от бялата точка. Гусатво Бусато усети ъгъла, само че не съумя да се намеси и домакините излизат напред в резултата.
77′
ДУЗПА ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Мавис Чибота отстрани съпротивата на няколко бранители в алено, излезе самичък против Бусато, който го фаулира и Кабаков уточни точката за осъществяване на дузпа.
71′
Мавис Чибота заменя Елвис Ману.
67′
Десподов се откъсна отдясно по офанзивата на Лудогорец и достави прострелно центриране към Сотириу, само че кипърецът се размина с топката.
65′
Стефан Баджи заменя висящия с картон Клод Гонсалвеш.
65′
И Томас Лам е украсен в жълто.
63′
Греъм Кери получава жълт картон за симулация.
62′
Федерико Варела влиза в игра на мястото на Яник Вилдсхут .
58′
Малко по-късно Гонсалвеш извърши следващото си нарушаване, с което провокира гнева на Стойчо Младенов. Гонславеш към този момент има един жълт картон, а Георги Кабаков демонстрира забележително самообладание по отношение на него.
57′
Страхотен късмет за ЦСКА! Той бе основан от двамата централни бранители на " алените ". Юрген Матей центрира в наказателното поле към Томас Лам, който нанесе подъл удар. Падт избави с една ръка, топката срещна и гредата, само че не пожела да влезе в мрежата.
53′
Центриране в наказателното поле на ЦСКА докара до блъсканица пред Густаво Бусато, само че в последна сметка Юрген Матей се оказа най-съобразителен и почисти топката.
50′
Греъм Кери опита шанса си с удар от отдалеченост, само че за негово страдание топката прелетя настрана от вратата.
45′
ИГРАТА Е ПОДНОВЕНА!

45′
КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ! Равностойни първи 45 минути, а развръзката остава за втората част!
42′
Кирил Десподов получава жълт картон. Това е 4-то нарушаване, което крилото прави от началото на дуела и Георги Кабаков му сподели, че повече няма да толерира агресивното му държание.
40′
Домакините дадоха отговор с две рискови офанзиви, при които се откриха благоприятни условия за пукотевица пред Десподов, само че и двата му изстрела бяха блокирани.
35′
В последните минути ЦСКА наподобява много по-опасният тим, само че защитата на Лудогорец не среща проблем с многочислените центирания към наказателното си поле.
29′
Фантастичен удар на Греъм Кери от създалия се директен свободен удар. Топката отиваше към сглобката на вратата, само че стражът на Лудогорец се прояви със страховит инстикт и опази мрежата си суха.
28′
Жълт картон за Клод Гонсалвеш за нарушаване против Кери и рисков директен свободен удар за ЦСКА на границата на наказателното поле.
22′
Юрген Матей получава жълт картон. Незнайно за какво, откакто се видя, че бранителят на ЦСКА игра с топката и не извърши даже нарушаване.
14′
ЦСКА се радва на много сериозна поддръжка от трибуните. Гостуващата агитка е единствената, която се чува на стадион " Хювефарма Арена ".
11′
Първи късмет и за домакините. Десподов центрира към Сотириу, който нанесе удар с глава, само че нямаше потребност Бусато да се намесва и топката излезе в навън.
9′
" Армейците " разиграха много дълготрайно и офанзивата приключи с мощен шут на Амос Юга, само че топката излетя в естрада " Моци ".
4′
Първа рискова офанзива в мача. Вилдсхут изостри нападението на ЦСКА отляво и центрира в наказателното поле, само че там защитник в зелено съобразително почисти в корнер. От ъгловия удар обаче не произлезе нищо.
1′

1′
НАЧАЛО НА МАЧА!
Състав 1 Серджио Падт 1 Густаво Бусато 4 Неусиано Гусмао 19 Иван Турицов 5 Георги Терзиев 18 Брадли Мазику 6 Шакил Пинас 2 Юрген Матей 8 Жоаким Клод Гонсалвеш 29 Томас Лам 10 Елвис Ману 21 Амос Юга 11 Кирил Десподов 3 Жеферсон Телес 19 Пиерос Сотириу 8 Греъм Кери 23 Мануел Кафумана 10 Георги Йомов 30 Игор Пластун 30 Яник Вилдсхут 64 Доминик Янков 9 Жорди Кайседо Треньор Станислав Генчев Стойчо Младенов Резерви 71 Кристиан КахлинаGK 25 Димитър Евтимов 13 Мавис Чибота 24 Карло Мухар 22 Джордан Икоко 20 Карол Метс 25 Стефан Баджи 15 Тибо Вион 29 Дорин Ротариу 5 Федерико Варела 79 Тихомир Димитров 7 Йоан Баи 95 Каули Соуса
Лудогорец и ЦСКА се изправят един против различен в огромното дерби от 16-ия кръг на efbet Лига. Това е първата среща на двата любимеца за купата в шампионата през сегашния сезон, тъй като мачът им на " Армията " беше отсрочен поради уговорките на противниците в евротурнирите.

През лятото обаче първенците разгромиха с 4:0 " алените " за Суперкупата на България. Сега " орлите " ще се опитат да реализират нов триумф, който да усили на 7 точки задатъка им на върха в класирането. Лудогорец е изиграл и един мач повече от отбора на Стойчо Младенов.

В средата на седмицата Лудогорец и ЦСКА претърпяха нови загуби в европейските шампионати. Шампионите отстъпиха с 0:1 на Цървена звезда в Белград и към този момент нямат никакви шансове даже за третото място в групата си в Лига Европа. " Армейците " пък паднаха с 0:2 от Бодьо/Глимт в Норвегия и също ще финишират последни в своята група в Лигата на конференциите.

Лудогорец рядко губи два следващи мача, само че в този момент обстановката е такава, тъй като преди провалянето на " Райко Митич " хората на Станислав Генчев се провалиха и на домашната сцена против ФК ЦСКА 1948. Преди това обаче " орлите " бяха в серия от 6 следващи турнирни победи.
 Владислав Стоянов: Лудогорец ще победи ЦСКА с 1:0 или 2:0, мощен съм в прогнозите
Владислав Стоянов: Лудогорец ще победи ЦСКА с 1:0 или 2:0, мощен съм в прогнозите

Бившият национал предвижда мача

ЦСКА също направи неверни стъпки в efbet Лига с равенството против Берое и домакинската загуба от Локомотив (Пловдив). Те бяха последвани от победи против ФК ЦСКА 1948 и Арда (Кърджали), които приближиха тима на 4 точки до първото място.

Колебанията на Станислав Генчев към състава са свързани със Сисиньо. Чак в минутите преди мача ще стане ясно дали опитният бразилец ще е подготвен да стартира като титуляр. В случай, че Сисиньо играе, той ще е отдясно в отбраната, а ляв бек ще е Шакийл Пинас. Двойка централни бранители пък ще са Игор Пластун и Георги Терзиев. Очаква се в средата на терена да започва до неотдавна контузеният Каули. Кирил Десподов и Мавис Чибота ще атакуват по крилата, а на върха на офанзивата ще застане Пиерос Сотириу.

По-малко са въпросителните към 11-те на ЦСКА. На вратата ще е Густаво Бусато, а пред него ще работят Иван Турицов, Юрген Матей, Томас Лам и Брадли Мазику. С най-вече отбранителни функционалности в средата на терена ще бъдат натоварени Амос Юга и Жеферсон. Зад тарана Жорди Кайседо още веднъж ще играят Георги Йомов, Греъм Кери и Яник Вилдсхут.

През последните години Лудогорец и ЦСКА постоянно приключват наедно между тях, а много от мачовете са нискорезултатни. Последните два обаче не бяха такива. В края на предишния сезон " алените " съкрушиха разградчани с 4:1, а след това пристигна триумфът на " орлите " с 4:0 за Суперкупата.

Вероятни сформира:

Лудогорец: Кахлина; Сисиньо, Терзиев, Пластун, Пинас; Гонсалвеш, Баджи; Чибота, Каули, Десподов; Сотириу

ЦСКА: Бусато; Турицов, Лам, Матей, Мазику; Юга, Жеферсон; Йомов, Кери, Вилдсхут; Кайседо
 Пинас: Обясних на Пардю, че предпочитам Лудогорец вместо ЦСКА
Пинас: Обясних на Пардю, че предпочитам Лудогорец вместо ЦСКА

Бранителят избра " орлите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР