Лучано Спалети стана най-възрастният треньор, който печели титлата в Серия

...
Лучано Спалети стана най-възрастният треньор, който печели титлата в Серия
Коментари Харесай

Спалети е най-възрастният треньор, който триумфира със Скудетото

Лучано Спалети стана най-възрастният треньор, който печели купата в Серия “А ”. 64-годишният експерт подвигна първи трофей с Наполи и общо осми в кариерата си. Той има две купи и една суперкупа на Италия с Рома, както и две трофеи, една купа и една суперкупа на Русия със Зенит. След последния съдийски сигнал на мача с Удинезе Спалети съобщи, че се радва най-вече за почитателите. 

“Да видя усмивките по лицата на последователите е най-голямата страст за мен. Не беше елементарно, тъй като усещахме очакванията на целия град да стигнем дотук. Някои от тези хора ще преодолеят сложни мигове в живота си с помощта на вдъхновението от нашия триумф. Всички те заслужават да честват. Сега, когато ги зарадвахме, съм по-спокоен ”, показа Спалети. 

“Основната ни цел беше класиране за Шампионската лига. Някои стачкуваха против тима през предишното лято и това не ми хареса. Когато пристигнах в Неапол, споделих, че желая да се борим за Скудетото и това не се хареса на всички. Но за мен беше значимо да извлека максимума от тези футболисти и да изградим нрав на спечелили. С тима работиха треньори като Бенитес, Анчелоти и Сари. Гатузо завоюва Купата на Италия. Така че каква друга цел бих могъл да си слага с изключение на купата? Нямаше по какъв начин да дойда и да кажа, че ще се борим да не изпаднем ”, продължи Спалети. 

“Посвещавам триумфа на играчите, които изцяло го заслужиха. Титлата е и за почитателите ни, за моя щаб, за всички чиновници в клуба. И за щерка ми Матилде. Естествено, и за цялото ми семейство, което ме поддържа непрекъснато. За приятелите ми, за брат ми Марчело… ”, продължи експертът. 

Неговият брат умря единствено преди 4 години и, споменавайки го, Спалети се разплака.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР