ЛУАНГ ПРАБАНГ, Лаос (AP) — Все по-упоритата позиция на Китай

...
ЛУАНГ ПРАБАНГ, Лаос (AP) — Все по-упоритата позиция на Китай
Коментари Харесай

Напрежението в Южнокитайско море и насилието в Мианмар е водещ дневен ред за представителите на Югоизточна Азия, които се срещат в Лаос

ЛУАНГ ПРАБАНГ, Лаос (AP) — Все по-упоритата позиция на Китай в Южнокитайско море и ескалиращото принуждение в Мианмар са преди всичко в дневния ред за Югоизточна Азия среща на дипломати в Лаос в понеделник.

Срещата е първата среща на високо равнище на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия, откогато Лаос пое ротационното председателство.

Дипломатите на 10-те народи с общо население от близо 650 милиона и Брутният вътрешен продукт от над 3 трилиона $ ще работят за създаване на тактика по въпросите на районния мир, сигурност и непоклатимост. Те също по този начин разискаха икономическо съдействие и други въпроси под тематиката на годината „ Подобряване на свързаността и устойчивостта “.

От държавите-членки на АСЕАН, Индонезия, Тайланд, Сингапур, Филипините, Виетнам, Малайзия, Мианмар, Камбоджа, Бруней и Лаос, няколко имат конкуриращи се с Китай морски искания в Южнокитайско море.

Китай претендира за съвсем цялото Южнокитайско море, през което всяка година минава интернационална търг...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР