Лоялният към Николас Мадуро политик Луис Пара се обяви за

...
Лоялният към Николас Мадуро политик Луис Пара се обяви за
Коментари Харесай

Венецуела: Мадуро свали Гуайдо, опозицията отново го провъзгласи

Лоялният към Николас Мадуро политик Луис Пара се разгласи за новия ръководител на Националната асамблея на Венецуела в опит да смъкна от поста Хуан Гуайдо, предадоха осведомителните организации.

Опозицията, която има болшинство в Народното събрание, дефинира опита на Пара като парламентарен прелом, изтъквайки, че на сесията, на която е определен претендентът на Мадуро, не е имало кворум.

Мадуро от своя страна разгласи за законно назначението на ново парламентарно управление отпред с Пара.

В отговор опозицията провежда ново гласоподаване отвън залата на Народното събрание, с което още веднъж прогласи Хуан Гуайдо за ръководител на Националната асамблея. Заседанието беше извършено в редакцията на преместване вестник, откакто опозиционните депутати не бяха позволени в постройката на Народното събрание, блокирана от спецчасти, лоялни на Мадуро.

В поддръжка на Хуан Гуайдо гласоподаваха 100 депутати.

Съединени американски щати поздравиха Гуайдо с преизбирането му. Държавният секретар Майк Помпео акцентира, че представителят на опозицията е законният ръководител на Националната асамблея и законен краткотраен президент на Венецуела.

В изказване на Европейски Съюз се споделя, че гласуването, при което е повдигнат Луис Пара, е извършено с нарушавания и е несъвместимо със законовите процедури. Брюксел ще продължи да счита Хуан Гуайдо като легален ръководител на Националната асамблея до момента в който във Венецуела не бъдат обезпечени условия за осъществяване на ново гласоподаване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР