Ловрен отпада за мача с Брайтън, Матип може да се

...
Ловрен отпада за мача с Брайтън, Матип може да се
Коментари Харесай

Ловрен отпада за мача с Брайтън, Матип може да се завърне

Ловрен отпада за мача с Брайтън, Матип може да се завърне
Централният бранител на Ливърпул Деян Ловрен няма да вземе присъединяване в съботния дуел с Брайтън, до момента в който Жоел Матип може да се завърне в стартовия състав на Юрген Клоп, откакто тренира още веднъж с тима. Ловрен получи разтежение в началните минути при загубата на мърсисайдци с 2:1 от Уулвърхемптън в третия кръг на ФА Къп и бе сменен 16-годишния холандски гений Ки-Яна Хувер.

Контузията на хърватина остави мениджъра Юрген Клоп с един здрав централен защитник в лицето на Върджил Ван Дайк. Германският експерт показа на конференцията преди мача с,,чайките “, че Ловрен евентуално ще пропусне идващите два дуела на,,червените “.,,Не знам какъв брой сериозна е контузията му, само че сигурно не е тежка. Очаквам той да се завърне в игра след мача с Кристъл Палас, когато играем вкъщи с Лестър “, сподели Клоп.

Наставникът даде позитивни вести по отношение на положението на Жоел Матип, който счупи своята ключица в края на мача от Шампионската лига с Наполи на,,Анфийлд “, извоюван с минималното 1:0 предишния месец. „ Жоел тренира за първи път с тима през вчерашния ден. Това е чудесна вест за нас, само че би трябвало да изчакаме. Ще следим обстановката с него ден за ден “, добави треньорът.
 Матип още веднъж тренира с първия тим. Матип още веднъж тренира с първия тим. / БГНЕС
Ако Матип не бъде разполагаем за мача с Брайтън, Клоп може да заложи на Фабиньо като сътрудник на Ван Дайк в центъра на защитата. При триумф мърсисайдци ще усилят разликата от втория Манчестър Сити на седем точки. Бразилецът, който стартира своята кариера като десен бек, игра като централен бранител против Уулвърхемптън след напускането на Ловрен.

,,Ако Фабиньо би трябвало да играе като централен бранител против Брайтън, ще работим върху това на подготвителното игрище. Той е играл на тази позиция и преди. Това, което желаеме от обстановката е, да извлечем максимума, въпреки всичко става въпрос за футбол и когато си в неговата позиция, е по-лесно, когато играеш с топката. Без нея е по-различно, тъй като нямаш линия зад себе си, само че той ще има своите съотборници към него. Обсъждаме разновидностите, само че не желаеме да усложняваме обстановката “, изясни Клоп.

Опциите на Ливърпул в полузащитата могат да бъдат лимитирани, в случай че Фабиньо поеме отбранителната роля, като Адам Лалана към момента не е разполагаем, а Джордан Хендерсън страда от контузия на прасеца.,,Хендо ще тренира за първи път през днешния ден. Ще разберем по-късно какво е ситуацията с него “, приключи германецът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР