Ловно-рибарският съюз ще предложи към ловните средства да бъдат добавени

...
Ловно-рибарският съюз ще предложи към ловните средства да бъдат добавени
Коментари Харесай

Най-накрая, но вноската става 90 лева

Ловно-рибарският съюз ще предложи към ловните средства да бъдат добавени лък, въздушни пушки, остарели оръжия с предно пълнене и черен барут, както и подготвени грабливи птици. Това стана ясно на национално заседание с управленията на ловно-рибарските сдружения - членове на НЛРС-СЛРБ, което се организира в Арбанаси.

Повече от 150 представители на сдруженията бяха осведомени от ръководителя на НЛРС СЛРБ Васил Василев с направените от УС на Националната организация оферти. Повечето от тях са ориентирани към одобряването на съюза като главен сътрудник на страната при стопанисването на дивеча и установяването на неговата роля при организирането на ловната повърхност на ловностопанските региони и администрирането на ловната активност.

Важно изискване за това е Националното ловно-рибарско съдружие да получи опция наред с държавните институции да обобщава и работи с информацията от данните за ловната статистика по ловностопански региони. Пред участниците в съвещанието бе показан напредъкът по построяването на единната осведомителна система на НЛРС-СЛРБ. Целта е, откакто бъде изцяло приключена, тя да бъде интегрирана със " СистемИАГ “, за което също е нужна законова смяна. Системата доста ще облекчи административната активност на сдруженията, водене на по-точна и широкообхватна статистика, както и опция за online поръчки за дивеч.

Друга значима тематика бе представянето на напредъка по плана “Живот за сокола ", част от програмата LIFE20 /NAT/BG001162. Дискутирани бяха практики по запазване и предпазване на местообитанията, нелегално потребление на пестициди и токсини, преследването и улавянето на предпазени типове, в това число и ограбването на гнездата на грабливи птици.

На съвещание на Управителния съвет на НЛРС-СЛРБ бе решено да бъде препоръчано на Ловния съвет да няма смяна за вноската за стопанисване на дивеча и тя да остане в размер на 90 лв., написа " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР