Лошо завършихме 2021 година, от Коледа започна стабилизиране на цените,

...
Лошо завършихме 2021 година, от Коледа започна стабилизиране на цените,
Коментари Харесай

Ще стигнат ли краставиците 8-9 лева да килограм

Лошо завършихме 2021 година, от Коледа стартира стабилизиране на цените, това продължи до 7-8 февруари. В момента кривата още веднъж потегли нагоре, това се дължи на пресните зеленчуци и плодове, които означиха внезапен скок.

Това съобщи в " Денят стартира " ръководителят на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов.
 
" Нямаме такова търсене, което да обезпечи цени от 7-8-9 лева за кг. Потреблението на краставици ще се свие ужасно доста ", предвижда Иванов.
 
Той дефинира повишаването на цените на зеленчуците като закономерно, предвид на забележителното нарастване на разноските за отопление. По думите му наклонността ще продължи най-малко до пролетното произвеждане.

Краставиците по-скъпи от месото

С оглед на това, че краставиците и доматите са с къс период на валидност, въпреки всичко не чака това повишаване на цените да продължи.

Краставиците за кг доближават даже над 5 лв.. Пролетта, когато ще са нужни по-малко запаси за стопляне на оранжерийните зеленчуците, Иванов се надява, че цените ще спаднат и ще има една по-добра годишна продукция. Есента ще е по-скъпа и за плодовете. Налагат се незабавни ограничения, с цел да се помогне на хората, настоя той.
 istock istock
По отношение на главните хранителни артикули има задържане на междинните цени.

Кашкавалът е поскъпнал с към 10 стотинки. Към момента не се следи постоянен енергиен пазар и до момента в който няма постоянен енергиен пазар, ще се виждат такива цени на главните артикули и артикули, предизвести Иванов.
 
Хлябът приблизително се е покачил с 5 стотинки. Свинското месо, оризът и фасулът не са поскъпнали.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР