Лошо сложен капак на шахта прекрати скоропостижно завръщането на Формула

...
Лошо сложен капак на шахта прекрати скоропостижно завръщането на Формула
Коментари Харесай

Шахта спря тренировката на Формула 1 в Лас Вегас

Лошо комплициран похлупак на шахта приключи скоропостижно завръщането на Формула 1 в Лас Вегас след 40 години пауза. Първата подготовка за надпреварата беше спряна след единствено 9 минути. И то откакто два от болидите получиха повреди.

Първо през шахтата на основната права мина (Ферари), след това същото направи и Естебан Окон (Алпин). Веднага по-късно уредниците взеха решение да спрат тренировката. Трасето е било тествано преди началото на тренировката и е получило утвърждение. ФИА заяви, че повода за проблематичната шахта е „ бетонната рамка към капка ѝ “.

„ Сега би трябвало да проверим всички капаци на всички шахти, което ще отнеме време. Ще го обсъдим с екипа от локални инженери. След това ще има изясненост за измененията в програмата “, обясниха от ФИА.

„ Това е недопустимо. Има щети по шасито, мотора и батерията в болида на Сайнц. Поправките ще костват цяло положение. Шоуто е огромно, само че би трябвало да отделяме шоуто от спортната страна. Церемонията по откриването беше мега, само че единствено тъй като това е добре, не значи, че не би трябвало да си свършиш работата в спортната страна “, сподели шефът на Ферари Фредерик Васьор

Това е втори сходен случай във Формула 1 в последните години. През 2019 година първата подготовка преди Гран при на Азербайджан беше анулирана, откакто Джордж Ръсел удари болида си в отворена шахта.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР